Selahattin Demirtaş'ın HDP İZMİR mitingi konuşmasının tamamı!23 Mayıs

Selahattin Demirtaş'ın HDP İZMİR mitingi konuşmasının tamamı!23 Mayıs
VİDEO-Selahattin Demirtaş'ın HDP İZMİR mitingi konuşmasının tamamı!23 MayısHDP İZMİR mitingi Selahattin Demirtaş'ın konuşmasının tamamı!HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş İzmir'de düzenlenen mitingde konuştu.
 VİDEO-HDP İZMİR mitingi Selahattin Demirtaş'ın konuşmasının tamamı!HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş İzmir'de düzenlenen mitingde konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşma yapacağı, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlnen mitinge yoğun bir katılım var. İzmir'deki kalabalık sosyal medyayda da ilgi çekti.

İşte Demirtaş'ın açıklamalarının satır başları:

İzmir'in, ülkenin emekçileri önce taşeron işçiliği kaldıracağız. Asgari ücreti en az 1800 TL yapacağız ki insanca bir yaşam
sağlanabilsin. Sokaktaki işsizlik yüzde 50'leri geçmiş durumda.

YÖK'ün kaldırılarak üniversitelerin özgür bilimsel üniversitede okuma ve çalışma fırsatları sağlanmalı.

Soma'da Ermenek'te olduğu gibi hayatınızın sudan ucuz olmadığı bir gelecek kurabiliriz. Bunlar lüfuf değil. Size ait olanı size vereceğiz. Sizin gasp edilmiş hakkınızdır.

Bu topraklar çöl değil kutup değil. Onlarca medeniyet görmüş, yeryüzünde ilk insanlığın var olduğu, ilk defa tarımın yapıldığı, yerleşimin olduğu topraklardır. Anadolu toprakları Mezopotamya toprakları üzerinde aç susuz perişan yaşamaya mecbur değiliz. Bu kadar zenginliği ceplerinizde de zenginliğe dönüştürelim istiyoruz.

İşte Bursa'da metal işçilerinin yaptığı tam da kendi emeğime sahip çıkıyorum eylemidir. Gündoğdu meydanındakiler öyle haykırmalı ki İzmirdekilerin dayanışmasıyla ayağa kalkabiliriz. Herkes öbür şehirdeki kardeşinin acısını hissedecek.

Bizler farklı farklı kimliklere sahibiz. Biz bunu değiştiremeyiz. İnançlarımız var, mezheplerimiz var. Birbirimizi inkar ederek, değişmeye zorlayarak değil herbirimiz diğerini kabul ederek demokratik yaşamı sağlayacağız. İnancına meshebine göre ayrım yapmayın.

8 Haziran'da da bu ülkede yaşamaya devam edeceğiz. İzmir'de birbirimizin yüzüne bakacak yüz kalsın. Biz onun için çabalıyoruz. Hangi partili olursa olsun asla düşmanlaştırmayın, bunların tuzağına düşmeyin.
AKP'nin çirkin kampanyaları AKP'ye oy verenlerin düşüncesi değil. HDP'yi baraj altında bırakma oyunlarıyla ülkeyi felakete sürüklemeye çalışıyor.