Pervin Buldan'dan Meral Akşener'e: Tek bir Kürt'ün oyunu alamaz

Pervin Buldan'dan Meral Akşener'e: Tek bir Kürt'ün oyunu alamaz
HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, 'Kürtlerin bana oy vermeyeceği şehir efsanesi' diyen İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'e cevap verdi. Buldan, 'Bu bir şehir efsanesi değil, gerçek. Ben başta olmak üzere Sayın Akşener'e hiçbir Kürt'ün oy vermeyeceğini bugünden ifade etmek isterim' dedi.

umhurbaşkanı adaylarından ilk olarak Muharrem İnce, ardından Temel Karamollaoğlu ve son olarak Meral Akşener HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın eşit rekabet koşullarında yarışa katılması gerektiğini belirtip serbest bırakılması çağrısı yaptı.

"AKŞENER İÇİŞLERİ BAKANIYKEN İNSNALAR SOKAKLARDA KATLEDİLDİ"

Gazete DuvaR'dan Nergis Demirkaya'nın sorularını yanıtlayan Buldan, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Bu bir şehir efsanesi değil, bu bir gerçek, bu bir realite. Akşener'in İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemde binlerce insan sokaklarda katledildi, kafalarına kurşunlar sıkıldı. İnsanlar kaçırıldı, kaybedildi. O dönemde yaşanan cinayetler, katliamlar Kürt halkının zihninde ve beyninde asla silinmeyecek bir gerçekliğe sahiptir. Sayın Akşener'in bu anlamda Kürt halkından bir tane bile oy almayacağını kesinlikle ifade etmek isterim. Akşener, bir oy alsın, çıkarsın önümüze "Şu Kürt'ten oy aldım" desin. Bu asla olmayacak."