Özel Güvenlikler ve Belediyede çalışan taşeronlar kadroya alınacak mı?

Özel Güvenlikler ve Belediyede çalışan taşeronlar kadroya alınacak mı?
Üç ay içerisinde taşeron işçiler kadroya geçecek mi? Hangi sözler kaldı Seçim vaatlerinden geriye kalan yüzlerce insanı ilgilendiren açıklama haberi nerede ve ne şekilde geldi.Bu aşama da geçici işçiler kimlerdir? Taşeron olarak adlandıran işçi kesimi kimleri kapsamaktadır. belediye şirketlerinde çalışanlar bu haktan yararlanacak mı? İl özel idare de çalışacak olan kişiler ne yapacak? Bu kadroya alacak olanlar sınava girecekler mi maaşlerı ne kadar olacak özlük hakları nasıl olacak.Kadroya geçerlerse ne
1 Kasım seçimleri öncesinde meydanlarda seçim vaatleri arasında taşeronları kadroya geçirme sözünde bulunan Başbakan Davutoğlu beklenen önemli açıklamayı yakın zamanda yaptı ve kadroya geçmeyi bekleyen 750.000 kişi birkaç gündür bu haberle adeta uyumuyor.Peki kadroya kimler geçirelecek.Asıl merak edilen sorular ile ilgili olarak yaptığımız araştırmalaı sizler için haberleştirdik.Üç ay içerisinde taşeron işçiler kadroya geçecek mi? Hangi sözler kaldı Seçim vaatlerinden geriye kalan yüzlerce insanı ilgilendiren açıklama haberi nerede ve ne şekilde geldi.Bu aşama da  geçici işçiler kimlerdir? Taşeron olarak adlandıran işçi kesimi kimleri kapsamaktadır. belediye şirketlerinde çalışanlar bu haktan yararlanacak mı?    İl özel idare de çalışacak olan kişiler ne yapacak? Bu kadroya alacak olanlar sınava girecekler mi maaşlerı ne kadar olacak özlük hakları nasıl olacak.Kadroya geçerlerse nereye bağlı olacaklar.



Belediyenin taşeron şirketlerle olan ilişkisi nasıl bu olacak? Süreç nasıl ilerleyecek.Bu konuda açıklamalar çok öenmli isim olan Maliye Bakanı'ndan geldi.Bakan Ağbal, “Bu kişiler özel sözleşmeli personel olacak. 3 yıl da bir sözleşme yenilecek. 3 yıllık arayla bu statüler yenilenecek. Kadroya alındıktan sonra üç yıl sonra sözleşmeler yenilecek. Kamuda farklı statüler var. Memur statüsü var, işçi statüsü var. Yani bu yeni bir statü. Bu kişileri memur kadrosundan almıyoruz. Bu kişileri özel sözleşmeli personel olarak kadroya alacağız. Ama kamuda çalışan, kamu bünyesinde çalışan, yeni statüde çalışacaklar” dedi.   

Sınav olacak mı sorusuna yanıt olarak ''3, 6 ay gibi geçici hizmetler kapsamında çalıştırılan personel kanun kapsamına girmeyecek. Kamuya geçişte kişinin mesleği ve kamu hizmetini yapabilmesi için gerekli bilgi ve donanıma sahip olup olmadığını belirlemeye yönelik sınav yapılacak. '' açıklaması vardır.