Nurettin Veren kimdir?Biyografisi

Nurettin Veren kimdir?Biyografisi
CNNTURK'te açıklamalar yapan Nurettin Veren kimdir?Nurettin Veren'in biyografisi
CNNTURK'te açıklamalar yapan Nurettin Veren kimdir?Nurettin Veren'in biyografisi

Nurettin Veren, (d. 1948, İzmir), İşçi Partisi üyesi,[1] Ulusal Kanalda yayınlanan Aydınlık Kürsü adlı programın yapımcısı[2] ve Yeni Akit gazetesi yazarı.[3]


İşçi Partisi'ne katılımı[değiştir | kaynağı değiştir]
Fethullah Gülen'in bir dönem en yakınındaki isimlerden biri olduğu iddia edilen Veren, Fethullah Gülen'i CIA ile ortaklık ve Türkiye'nin aleyhinde çeşitli faaliyetlerde bulunmakla suçladı. Bu iddialarından sonra kamuoyunda tanınmış ve 1 Kasım 2005 tarihinde İşçi Partisi İstanbul il başkanlığındaki törenle partiye katılmıştır.

Bundan sonra iddialarını İşçi Partisi'ne yakınlığı ile bilinen Ulusal Kanal adlı TV kanalında yayınlanan, yapımcılığını kendisi yaptığı Aydınlık Kürsü adlı programda ve İşçi Partisi'nin haftalık dergisi Aydınlık'ın, aynı yılın Aralık ayındaki 3 sayısında dile getirmiştir. İşçi Partisine katılan Veren, CIA ile işbirliği yaptığını iddia ettiği Fethullah Gülen ile mücadele edeceğini ifade etmiştir. Nurettin Veren, Fethullah Gülen'in amacının polise ve diğer kurumlara olduğu kadar, orduya da sızmak olduğunu iddia etmiştir.

Veren, 9 Şubat 2016'da Yeni Akit gazetesinde yazmaya başlamıştır.

İddiaları
İddialarını İşçi Partisinin yayin kolu Ulusal Kanal TV kanalda yapımcılığını da yaptığı Aydınlık Kürsü adlı programda [2] ve bazı diğer kanallarda konuk olarak dile getirmiştir. AkitTV'deki programda ise İşçi partisi üyesi olmadığını sadece ermeni iddeaları konusundaki kampanyalara desteğini belirtmiştir. Bu iddialarına göre Fethullah Gülen'le cok eskiden tanışmıştır. Topluluk içinde üst düzey görevlerde bulundu. Ayrıca topluluğa yakınlığı ile bilinen Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyon kanalında çalıştığını, Zaman Gazetesi'nde bir dönem genel müdür yardımcılığı görevinde bulunduğunu iddia etmiştir. Bu nedenle, bu iddialara dayanılarak bazı basın ve yayın organlarında Fethullah Gülen'in sağ kolu olarak nitelendirilmiştir.[6][7] Bu iddialar ilgili kurumlar tarafından yalanlanmış, sadece bir dönem Zaman Gazetesinde çalıştığı ve daha sonra işine son verildiği duyurulmuştur.

Hakkındaki iddialar
Nurettin Veren'le Cumhuriyet gazetesi için röportaj yapan ancak yaptığı röportaj mahkeme kararıyla haksız iftira sebebi ile durdurulan Hikmet Çetinkaya'da Veren'in tamamen kendi menfaati ve parasal sebeplerden dolayı ayrılığa düştüğünü şu şekilde iddia etmiştir: "Onun da bir hesabı var ki geldi konuştu. Parasal bir şey var."

Nurettin Veren, Cahit Faraz Sezer adlı iş adamı adına kestiği yüz binlerce marklık çekin karşılığını ödemeyince, haciz takibine uğramıştır ve hakkında karşılıksız çekten dolayı ceza davası açılmıştır. Ancak 1999 tarihine kadar işlenen suçların şartla salıverme kapsamına girmesi sayesinde cezası ertelenmiştir.

Nurettin Veren daha sonra Cahit Faraz Sezer'e borcunu ödememek için yanlış adres vermiş ancak Sezer, Veren'in Antalya limanındaki Orsa adlı ticarî yatını tespit ettirmiş ve yata 3.12.2004’te 800 milyar liralık haciz koydurmayı başarmıştır. Ayrıca, 07 VD 069; 07 ANL 51; 07 ANL 54; 07 ANL 56; 07 AUK 18 ve 07 AUT 27 plakalı araçlarına da aynı tarihlerde haciz şerhi işlettirmiştir.