Koruma memuru alımı ne zaman yapılacak son başvuru tarihi ne zaman!

Koruma memuru alımı ne zaman yapılacak son başvuru tarihi ne zaman!
Koruma memuru alımı ne zaman yapılacak son başvuru tarihi ne zaman?Adalet bakanlığı resmi sitesinde açıklanan duyurularda infaz koruma memuru alımı için başvurular başladı!
 Koruma memuru alımı ne zaman yapılacak son başvuru tarihi ne zaman?Adalet bakanlığı resmi sitesinde açıklanan duyurularda infaz koruma memuru alımı için başvurular başladı!

Adalet bakanlığı resmi sitesinde açıklanan duyurularda infaz koruma memuru alımı için başvurular başladı! Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevlerine alımı yapılacak. Sözleşmeli 874 infaz ve koruma memuru, 63 ceza infaz kurumu kâtibi, 38 teknisyen, 80 şoför, 24 aşçı, 24 kaloriferci ve 115 sağlık memuru olmak üzere boş kalan kadrolarla birlikte toplam 1.218 sözleşmeli pozisyon için infaz koruma memuru alımı başvuruları başladı.

Özel güvenlik görevlisi, kişileri, kurumları veya değerli varlıkları koruma işi yapan kişidir. Özel güvenlik görevlileri iletişim, yangın, afetler, patlayıcılar, kişi koruma, güvenlik sistemleri, olay yeri incelemesi, hukuk, ilkyardım, narkotik, silahlar, kalabalıklar konularında eğitim alır.

Özel güvenlik şirketleri ve teşkilatlar 2495 (eski) ve 5188 (yeni) sayılı kanuna göre kurulmuşlardır. Güvenlik şirketleri, güvenlik ve teknoloji hizmeti vermektedir . İsteyen kişilere gerekli mercilerden alınan izinler doğrultusunda koruma hizmeti sunmaktadırlar. Bu yapılanmadan farklı olarak body-guardlar, özel dedektiflik ve diğer özel hizmetlerde bulunmaktadır.

infaz koruma memuru alımı
Başvurular 27 Şubat 2015 günü ile 6 Mart 2015 günleri arasında yapılabilecek. Cezaevi kâtipliği için uygulama klavye sınavı 25 Mart 2015 günü yapılacak. Klavye sınavında sorulacak metinler ise 18 Mart 2015 günü yayınlanacak ve yayınladığı tarihte on parmak çalışma sayfasına ve on parmak düello sayfasına yüklenecek. İnfaz koruma memuru alımı başvurusuna kimler katılabilir hakkında detaylı bilgiyi aşağıda paylaştık. Başvuru formu ve alım yapılan yerlerin listesini görmek için haberin devamını okuyabilirsiniz. Personel alımı başvuru şartları, tarihler ve diğer detaylar aşağıda belirtilmiştir.

İNFAZ KORUMA MEMURU ALIMI İÇİN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?
Koruma memur alımında memur olmak isteyenlerde, en az lise mezunu olmak, sağlık şartlarının yeterli olması, beden eğitimi sınavlarından başarılı olmak ve KPSS lise puan türünden de 40-60 puan alma şartları aranacak. İnfaz koruma memuru alımı 2015 hakkında detaylı bilgi için yukarıdaki bilgilere göz atabilirsiniz! 
Atanacaklar 4 ay süreyle koruma memurluğu eğitimi alacak.
Eğitim süresince masraflar devletçe karşılanacak.
Koruma memurluğu kadrolarına atanacaklar, beş yıl süreyle başka kurumlara naklen atanamayacak.
En az altı yıl süreyle koruma görevi yapanlar kıdemli koruma memur olabilecek.
Polisliğe geçiş imkanı da bulunacak. 
infaz koruma memuru alımı

İNFAZ KORUMA MEMURU (GARDİYAN) MAAŞLARI NE KADAR?
Gardiyan Atamaları Adalet Bakanlığı Aralık ve Ocak aylarında Gerçekleştirmektedir.
Ayrıca infaz koruma memuru alımı için yukarıda ki bilgilere göz atabilirsiniz.
Yukardaki Belirtilen Tutarlar Lise Mezunu Gardiyan Maaşlarıdır, 2 yıllık yüksek okul mezunu gardiyanların maaşları 30 TL fazla,
4 Yıllık Üniversite Mezunu gardiyan maaşı ise 40 TL fazladır.