Korsan 'fatura ödeme noktaları'na dikkat!

Son dönemde hızla artan korsan ödeme noktaları vatandaşları dolandırmaya devam ediyor.

Habervan Editör
Habervan Editör
16 Mayıs 2017 Salı 09:03
Korsan 'fatura ödeme noktaları'na dikkat!

LİMAK Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, korsan fatura tahsilat ödeme merkezlerine karşı vatandaşı uyardı. Aytac, korsan ödeme noktalarının büyük bir problem oluşturduğunu belirterek, bunun önüne geçebilmek için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) lisanslama uygulaması başlattığını söyledi. 

Aytac, ödeme noktalarının bilanço ve teminat tutarlarının BDDK tarafından kontrol edildiğini, vatandaşları korsan noktalardan lisanslı noktalara yönlendirmek için kendilerinin de çalışmaları olduğunu, lisanslı yerlerde firma tabelaları bulunduğunu kaydetti.

Aytac şöyle konuştu;

“Bazı kötü niyetli firmalar 2-3 ay faturaları şirketlere yatırmayarak vatandaştan aldığı parayla kaçıyor. Bu sorunu genelde su ve doğalgaz şirketleri yaşıyor. Elektrikte biz fatura bedeli gelmediğinde ödenmesi için ihbar bırakıp ardından da yasal süre sonunda kesmeye gittiğimizden, vatandaş parasını yatırdığını söyleyince bu korsan noktaların oyunları ortaya çıkıyor” dedi. 

Son Güncelleme: 16.05.2017 09:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.