KCK'dan Şengal açıklaması!

KCK'dan Şengal açıklaması!
KCK Diplomasi Komitesi, Şengal’de bulunan birlikleri ile ilgili açıklama yaptı. Birlikleri 'gerillalar' şeklinde tanımlayan Komite'ye göre Ezidilerin “özerk yönetime” kavuşması için orada.
Rudaw'ın aktardığı KCK Diplomasi Komitesi'nin açıklaması şu şekilde:

"IŞİD İÇİN ORADA"

“Gerillanın Şengal'e nasıl gittiği bilinmektedir. Ezidilerin soykırımını engellemek için saldıran IŞİD'lilere müdahale etmiştir."

ÖZ YÖNEİTM ÖZ SAVUNMA

“IŞİD saldırılarına karşı Ezidileri savundukları gibi, Ezidilerin bir daha bu tür saldırılara uğramaması için özyönetim ve öz savunma oluşturmalarına yardımcı olmuştur. Gerilla Şengal'e hakimiyet kurmak için gitmemiştir. Böyle bir amacı da yoktur."

ÇIKIP ÇIKMAMAK GİBİ BİR GÜNDEMİMİZ YOK

"Bu açıdan gerillanın Şengal'den çıkıp çıkmayacağı gibi bir sorunu da bir gündemi de yoktur. Ezidiler öz savunmasını sağlayıp özerk yönetime kavuştuklarında gerillanın Şengal'e müdahale etme amacı da gerçekleşmiş olacaktır.”

"ÇEKİLME" KONUŞULUYORDU

Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, gerillanın Şengal'den çekilmesi konusunda PKK tarafından olumlu yanıt aldıklarını belirterek, “Sadece çekilme mekanizmasını konuşmak kaldı” demişti.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan da, Sterk TV'ye yaptığı açıklamada, Erbil ile görüşmelerinin tamamlanması sonrası Şengal'den çekileceklerini söylemişti.

Bu konuda KDP siyasi heyetiyle tartışmalarımız sürmektedir” diyen KCK Diplomasi Komitesi, “Sefin Dizayi'nin ‘Gerillalar Şengal'den çıkacak' açıklaması gerçeği yansıtmamaktadır. Bu konuda ne PKK'nin ne de gerilla komutanlarının böyle bir açıklaması yoktur” ifadelerine yer verdi.