Katar'la askeri anlaşma TBMM gündeminde!

Katar'la askeri anlaşma TBMM gündeminde!
Katar'a ABD öncülüğünde başlatılan ablukaya karşı çıkan Türkiye bir hamle daha yaptı!

Karar'dan Erol Metin'in haberine göre Katar'a yönelik ABD ve Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan ablukaya karşı diyalog ve işbirliği çağrısı yapan Türkiye, Doha'ya destek için bir adım daha attı. Katar'la imzalanan 4 anlaşma, Meclis gündemine alındı.

 

BUGÜN YÜRÜRLÜĞE GİREBİLİR

Anlaşmaların bugün oylanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

TÜRKİYE ASKER KONUŞLANDIRABİLİR

Katar'la yapılan ve Meclis onayı bekleyen anlaşmalar arasında geçen yıl imzalanan askeri anlaşma da var. Anlaşmaya göre Türkiye Doha'ya asker konuşlandırabilecek.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Katar'da konuşlanmasına ilişkin uygulama anlaşması Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Katar Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Halid bin Muhammed Al Atiyya tarafından geçen yıl imzalanmıştı.

Katar'la yapılan anlaşmaların Meclis gündemine alınması için AK Parti'nin çalışma başlattığı öğrenildi.

TBMM'nin gündemine alınan anlaşmalardan biri, iki ülke arasında jandarma eğitimine ilişkin protokol. Türkiye ve Katar arasında deniş taşımacılığı işbirliği ve belgelerin karşılıkla tanınmasına ilişkin iki anlaşma da Meclis gündemine alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'a yönelik S. Arabistan ve Mısır'ın da aralarında bulunduğu 7 ülkenin başlattığı ablukayla ilgili ilk açıklamasında "Katar'ın yanındayız" mesajı vermişti.