Kapalıçarşı'da şok eylem flaş gelişmeler yaşanıldı

Kapalıçarşı'da şok eylem flaş gelişmeler yaşanıldı
Kapalıçarşı Sandal Bedesteni'ndeki iş yerlerini boşaltmaları yönündeki tebligat üzerine eylem yaparken gözaltına alınan 20 esnaf, Beyazıt Polis Merkezi'nde alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Kapalıçarşı'daki Sandal Bedesteni'nde dükkanlarını boşaltması için tebligat gönderilmesinin ardından dün sabah bedestenin 4 kapısını içeriden kilitleyip eylem başlatan 20 esnaf, gece polis müdahalesiyle gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Dün Kapalıçarşı dükkanları boşaltması için tebligat gönderi

Kapalıçarşı Sandal Bedesteni'ndeki iş yerlerini boşaltmaları yönündeki tebligat üzerine eylem yaparken gözaltına alınan 20 esnaf, Beyazıt Polis Merkezi'nde alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Kapalıçarşı'daki Sandal Bedesteni'nde dükkanlarını boşaltması için tebligat gönderilmesinin ardından dün sabah bedestenin 4 kapısını içeriden kilitleyip eylem başlatan 20 esnaf, gece polis müdahalesiyle gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Dün Kapalıçarşı dükkanları boşaltması için tebligat gönderilmiş. Eylem yapan esnafa polis müdahalesi gerçekleşti. Müdahale sonucunda 20 kişi gözaltına aldı. Gözaltına alının esnaflar bugün serbest bırakıldı.

Fatih Kaymakamlığı'nın Kapalıçarşı Sandal Bedesteni'ndeki iş yerlerini boşaltmaları yönündeki tebligatı üzerine eylem başlatan esnaf, kendilerini çarşıya kilitledi.

 

Bedestenin 4 kapısını kapatan esnafa, aileleri ve yakınları da destek verdi.

 

Bedesten esnafı, sözleşmelerinin haksız şekilde iptal edildiğini ve mağdur olduklarını savunarak, konuya ilişkin başlatılacak inceleme bitene kadar tahliyenin ertelenmesini istedi.

 

Karardan vazgeçilinceye kadar bedestenden çıkmayacaklarını belirten esnafa gece saatlerinde özel harekat timlerinin de katıldığı operasyonla müdahale edildi.

 

Bedestene giren polis, 20 kişiyi gözaltına alarak, iki otobüsle Beyazıt Polis Karakolu'na götürdü.

Gözaltına alınanlara, arkadaşları ve aileleri alkış ve ıslıklarla destek verdi.

 

Gözaltına alınan 20 esnaf Beyazıt Polis Merkezi'nde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.