İlk ders: 15 Temmuz

İlk ders: 15 Temmuz
MEB'in aldığı karar ile okullarda ilk ders '15 Temmuz' olacak.
Milli Eğitim Bakanlığı, 19 Eylül'de başlayacak 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk haftasında, tüm resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma' temasıyla öğrencilerin seviyeleri dikkate alınarak etkinlikler yapılmasını kararlaştırdı.

NELER YAPILACAK?

Genelgede okulların açıldığı hafta olan 19-23 Eylül tarihlerinde düzenlenmek üzere "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinlik Programı"na yer verildi.

ANMA PROGRAMI

Buna göre, 19 Eylül'de açılış törenleri, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" konularını kapsayacak şekilde hazırlanacak.

ŞEHİT ve GAZİ YAKINLARI PROGRAMLARA DAVET EDİLECEK

Okulların bulunduğu yerleşim yerlerindeki gazi ve şehit yakınları, açılış törenlerine davet edilecek.

ÖĞRENCİLERE BROŞÜR DAĞITILACAK

Öğrencilere "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" konularını anlatan broşürler dağıtılacak.

UYGUN YERLERDE İLK DERS YERİ: KONFERANS SALONLARI

"15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" konusu tüm sınıf ve şubelerde ilk ders saatinde öğrencilere anlatılacak. Bu kapsamdaki ilk ders, fiziki şartları uygun olan okullarda konferans salonu gibi yerlerde toplu olarak, diğer okullarda ise tüm sınıf ve şubelerde ilk ders saatinde yapılacak.

ÖĞRENCİLERDEN "MEKTUP" YAZMALARI İSTENECEK

Okulların açıldığı ikinci gün olan 20 Eylül'de, "Türk Dili ve Edebiyatı ve Türkçe derslerinde 15 Temmuz demokrasi kahramanlarına hitaben öğrencilerin duygu ve düşüncelerini anlatan bir mektubun yazılması" istenecek.

ŞİİR DİNLETİSİ

Üçüncü gün olan 21 Eylül'de "Vatan ve Bayrak” konulu şiir dinletisi hazırlanacak.

SEMİNERLER

Dördüncü gün olan 22 Eylül'de "Milli birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, demokrasi, yurt bilinci" konularında sohbet, söyleşi veya seminer düzenlenecek.

İMAM HATİPLER'DE KUR'AN OKUNACAK

Beşinci gün olan 23 Eylül'de de "Vatan savunması, istiklal ve istikbal uğruna canlarını feda eden 15 Temmuz Şehitleri için imam hatip okulları öğrencileri tarafından okunan Kur'an hatimlerinin duasının yapılması" programda yer aldı.

100 TEMEL ESERDE ÖNCELİK "VATAN SEVGİSİ"

100 temel eser içerisinden öğrenci seviyelerine göre belirlenen, vatan, milli birlik ve dayanışmayı konu alan kitapların okutulmasına öncelik verilecek.

15 TEMMUZ YARIŞMALARI

İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince "öğrenci gözüyle 15 Temmuz" konulu çeşitli dallarda yarışmalarının düzenlenecek.

DİRENİŞ MAHALLELERİ ZİYARET EDİLECEK

15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen menfur kalkışma hareketinin izlerini taşıyan olay mahallerinin öğrenci ve öğretmenler tarafından ziyaret edilecek.

HATIRA ORMANI

15 Temmuz şehitleri anısına 'Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı' oluşturulacak.

ETKİNLİKLER OKUL SİTELERİNDE YER ALACAK

Yapılan etkinliklerin okulların web sayfalarının haber bölümlerinde yayımlanacak.

DİĞER BAŞLIKLAR

Ayrıca genelgede okulların açıldığı hafta boyunca yapılacak etkinlikler arasında,

"15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" konulu röportaj, sinevizyon gösterileri ve Eğitim Bilişim Ağı'nda (EBA) yayımlanacak olan anma programının öğrenci ve velilere izlettirilmesi"

"Demokrasi, şehitlik, milli irade, yurt savunması konularını içeren şiir ve metinlerin Türkçe, Türk dili ve edebiyatı, din kültürü ve ahlak bilgisi, sosyal bilgiler ve tarih derslerinde işlenmesi"

"Okul girişlerinde veli ve ziyaretçilerin görebileceği yerlerde 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma köşelerinin oluşturulması"

"15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinlikleri hakkındaki fotoğraf, röportaj, haber gibi görsel ve yazılı metinlerin sınıf panolarında paylaşılması"

"15 Temmuz 2016'da şehit olan demokrasi kahramanlarının ailelerinin, şehitlerin bulunduğu illerdeki okulların öğretmen ve öğrencileri tarafından ziyaret edilmesi"


    YORUM YAZ