HDP’li belediyelere 6 adımda yaptırım

HDP’li belediyelere 6 adımda yaptırım
Hükümetin PKK'ya destek veren belediyeler için hazırladığı 6 aşamalı yol haritası netleşti.
YÖNETİM DEVREDİLECEK

PKK'ya destek verdiği kesinleşen HDP'li belediyelerde tutuklanan eş başkanların yerine, aynı partiden meclis üyeleri getirilemeyecek. PKK'yla ilişkisi kanıtlanan başkan görevden alınacak, yerine büyükşehirlerde, illerde valiler, ilçelerde kaymakamlar görevlendirilecek. PKK'ya destek veren yöneticiler hakkında özel bir mevzuat hazırlanıyor.

ÖDENEKLER KESİLECEK

PKK'ya finans akışı sağlayan belediyenin ödenekleri kesilecek. PKK bağlantılı personel alımı, finansman akışına yönelik soruşturmalar "terörün finansmanı suçu" kapsamında değerlendirilecek. PKK'ya lojistik destek sağlayan, PKK üyelerini işe alan belediyelere terör suçundan dava açılacak. Eş başkanlara da "yardım-yataklıktan" işlem yapılacak. Belediye başkanları için cezalar da terör suçundan verilecek.

MEMURİYETTEN ÇIKARILACAK

657 sayılı Memur Kanunu'nda değişiklik yapılacak. Kanuna milli güvenlik, kamu güvenliği hükmü konulacak. Kamuda PKK'yla irtibatlı tek kişi bırakılmayacak, memuriyetten çıkarılacak.

TAŞERONA SORUŞTURMA

HDP'li belediyelerde çalışan taşeron kadroya yönelik olarak da kapsamlı bir soruşturma yapılacak. PKK bağlantılı işçiler görevden uzaklaştırılacak. Özel sözleşmeli personel alımında sadece bölgede değil İstanbul başta olmak üzere birçok ilde hassasiyet gösterilecek.

GENÇLİK MERKEZLERİ DEVREDİLECEK

HDP'li belediyelerin elindeki yaklaşık 150'yi aşkın gençlik merkezi, gençlik kampı, halk merkezi başta olmak üzere terör propagandası, militan devşirme amaçlı kullanılan sosyal kuruluşlar kamuya devredilecek. İlgili kurumların işletmesi sağlanacak. (İçişleri Bakanlığı'nın terör örgütünü destekleyen, şirketleri üzerinden finanssağlayan HDP'li belediyelere yönelik soruşmasında da önemli bulgulara ulaşıldı) Atılacak bu adımlarla belediyenin elindeki bu sosyal kuruluşların propaganda, militan yetiştirme yerleri olmaları sona erecek.

İŞ MAKİNELERİNE EL KONULACAK:

Belediyeler ellerindeki araç gereçleri PKK mensuplarına kullandıramayacak. İş makineleri başta olmak üzere bugüne kadar PKK'nın şehirleri savaş alanına çevirmesi için kullandığı tüm araç gereçlere el konulacak.