HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş İMCTV'ye konuştu

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş İMCTV'ye konuştu
HDP Eş Başkanı Selehattin Demirtaş İMCTV'de canlı seyret!HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş İMCTV'de canlı yayında soruları yanıtlayacak.Selehattin Demirtaş İMCTV'de canlı yayında gündemi değerlendirecek ve 7 Haziran seçimleri hakkında açıklamalarda bulunacak.
 HDP Eş Başkanı Selehattin Demirtaş İMCTV'de canlı seyret!HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş İMCTV'de canlı yayında soruları yanıtlayacak.

Selehattin Demirtaş İMCTV'de canlı yayında gündemi değerlendirecek ve 7 Haziran seçimleri hakkında açıklamalarda bulunacak.

Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen panelde konuşan HDP Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, gençlerin parlamentodaki temsiliyetinin önemine vurgu yaptı. HDP için "kar makinesi" benzetmesi yapan Demirtaş," HDP tıkalı olan demokratik siyaset kanallarını tüm egemenlere rağmen açıyor. Bu nedenle HDP'nin başarısı sıradan bir seçim barajını aşmanın çok ötesinde küresel ve ulusal ölçüde domino etkisi yaratacaktır" dedi.

HDP Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Üniversitenin Kuzey Kampüsü'nde bulunan Baraka Öğrenci Kooperatifi’ni ziyaret eden Demirtaş, burada öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerle sohbet esnasında kendi doldurduğu çayı içen Demirtaş, çayının bitmesinin ardından bardağını yıkayarak kooperatifi gezdi. Demirtaş, Uçaksavar Kampüsü'nde bulunan Garanti Kültür Merkezi’ne geçerek, buradaki, "Demokrasi ve İnsan Hakları" adlı panele katıldı. Panele Demirtaş'ın yanı sıra İstanbul milletvekili adaylarımız Şerife Erbay, Burcu Demirbaş, Sezai Temelli, Serpil Kemalbay, Garo Paylan ile çok sayıda öğrenci, akademisyen ve öğretim görevlisi katıldı.

Selahattin Demirtaş (d. 10 Nisan 1973; Palu, Elazığ), Zaza[1][2] kökenli siyasetçidir. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Demirtaş siyaset öncesi serbest avukatlık ve İHD (İnsan Hakları Derneği) Diyarbakır şubesinde yöneticilik yapmıştır. Uluslararası Af Örgütü Diyarbakır Şubesi ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın kurucuları arasındadır. [3]

 Abisi Nurettin Demirtaş'ın 2007'de Genel Başkanlık yaptığı DTP'de Grup Başkanvekilliği yaptıktan sonra DTP'nin kapatılması sürecinde yeni kurulan BDP (Barış ve Demokrasi Partisi)'ye geçerek partinin 1 Şubat 2010 tarihinde yapılan olağanüstü kongresinde Genel Başkan seçilmiştir. BDP'nin HDP (Halkların Demokratik Partisi)'ye katılması sürecinden sonra halen Figen Yüksekdağ ile birlikte HDP Eşbaşkanlığını yürütmektedir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. dönem Diyarbakır milletvekili, 24. Dönem Hakkari milletvekilidir ve 7 Haziran 2014 Türkiye Genel Seçimleri'nde Halkların Demokratik Partisi tarafından İstanbul milletvekili adayı gösterilmiştir.