HDP AYDIN mitingini kesintisiz webden canlı seyret!

HDP AYDIN mitingini kesintisiz webden canlı seyret!
HDP AYDIN mitingini kesintisiz webden canlı seyret!Demirtaş Aydın'da #DemirtasAydında..HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş bugün Ege'de ..Demirtaş Aydın'da halka hitap edecek
 HDP AYDIN mitingini kesintisiz webden canlı seyret!Demirtaş Aydın'da..HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş bugün Ege'de ..Demirtaş Aydın'da halka hitap edecek

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş saat 17:30'da Aydın'da halka hitap edecek.

Selahattin Demirtaş İzmir'de halka seslend.Değerli Kardeşlerim, güzel İzmir’in güzel insanları,

Bu meydanı coşkusuyla, barış duygusuyla, dualarıyla, sıcak yüreğiyle dolduran on binlere selam olsun. Hepinizi yürekten saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Her birinizi ayrı ayrı… Hoş geldiniz, şerefler verdiniz diyorum.

Değerli kardeşlerim, bir kez daha burada, Gündoğdu Meydanı’nda, Türkiye’nin özgür yarınları, Türkiye’nin barıştan, kardeşlikten yana yarınları için bir aradayız. Elbette 81 vilayette, ülkemizin dört bir köşesinde, Halkların Demokratik Partisi’nin bu coşkulu mesajını il il, köy köy, sokak sokak, ev ev taşımak, her yerde bu kardeşlik selamına bir cevap almak bizim için büyük bir heyecan, büyük bir onurdur.

İzmir halkını da İzmir’de yaşayan bütün dostlarımızı da bu coşkuya kattıkları coşku nedeniyle kutluyorum; hepinizi yürekten kutluyorum. Hoş geldiniz, şeref verdiniz değerli kardeşlerim.


En kritik seçim


7 Haziran, Cumhuriyet tarihimizin görüp görebileceği en kritik seçim olacak. En tarihi seçim, sonuçları itibariyle de en büyük kırılmayı yaratacak seçim olacak. Elbette 7 Haziran akşamı, bütün ülkemizin dört bir köşesinde kırılma, özgürlükten yana olacak, umudun büyüdüğü, barış ve kardeşlik duygularının güçlendiği taraftan, HDP’nin tarafından kırılma olacak. Diktatörlüğe doğru, tek adamlığa doğru kırılmaya asla izin vermeyeceğiz.

7 Haziran seçimleri sadece parlamentoda bizi kim yönetecek, kimler milletvekili olacak seçimi değil, çocuklarımız torunlarımız bu ülkede nasıl yaşayacaklar, yani gelecek on yılların nasıl olacağına dair bir karar vereceğiz, bu nedenle tarihidir, bu nedenle önemlidir. 13 yıllık iktidarları boyunca, ellerine defalarca fırsat geçmiş olmasına rağmen ülkenin hiçbir temel sorununu çözmedikleri gibi, sorunları katmerleştirerek toplumu kutuplaştırarak, halklarımızı neredeyse birbirine selam veremeyecek duruma getirerek işçinin, köylünün çiftçinin emekçinin yükünü ağırlaştırarak yığınla sorunlar devretmiş bir AKP’ye şu saatten itibaren artık ülkeyi teslim edemeyiz. Hele hele Başkanlık, tabiri caizse “anayasal diktatörlük” rejimi altında ülkemizi felakete sürüklemelerine izin veremeyiz. 7 Haziran bu açıdan çok önemlidir değerli kardeşlerim.

Biz’ler HDP’nin neşesi, HDP’nin gölgesi HDP’nin güneşi HDP’nin sıcaklığı HDP’nin serinliği HDP’nin çoksesliliği HDP’nin çokkültürlülüğü yani tıpkı ülkemiz gibi. Rengarenk bütün seslerimizle, soluklarımızla bir araya geldik. Türkiye nasıl bir ülkedir dendiğinde, işte HDP gibi bir ülkedir demek lazım. Türkiye bütün çok kültürlülüğü ve sesleriyle, böylesine zengin bir ülke; o nedenle HDP bu kadar zengin bir parti. Biz gücümüzü de zenginliğimizi de sizlerin bu farklılığından alıyoruz. Tıpkı Türkiye nasılsa partimiz de öyle oldu.

İnşallah 7 Haziran’dan itibaren artık parlamento da tıpkı Türkiye gibi olacak. Güçlü olacak, birbirine kardeşçe el uzatan; birbirine yoldaşça dayanışma içerisinde birlikte yaşama kültürünü güçlendirmiş bir ülkeye uyanacağız. Ve daha güçlü bir demokrasiye, demokrasiye bağlı bir iktidara kavuşma imkanımız olacak. Bunun için HDP’yi izlemeye, HDP’ye gönül vermeye HDP’ye oy vermeye devam mı İzmir?

Zannediyorum İzmir’in bu onurlu duruşu, İzmir’in HDP’nin verdiği bu mesaja sahip çıkmadaki kararlılığı aslında Kenan Evren ve onun takipçilerinin barajlarının yıkıldığının fotoğrafıdır. Gündoğdu’nun resmi, barajın talan olduğunun fotoğrafıdır.

Şimdi bizler ülkenin dört bir köşesinde AKP’nin yaydığı karamsarlığı, AKP’nin yaydığı korkuyu, kibirle, öfkeyle, her birimizin inancına, kimliğine, yoksunluğuna hakaret edenler; ve ülkeyi, devleti ele geçirdiğini zannederek kendi hayal dünyalarını, kendi dar ufuklarını partizanca yaklaşımlarını ülkenin 81 vilayetinde egemen kılmaya çalışanlara demokratik bir cevap vermemiz lazım.

Ülkemiz 81 şehirden oluşuyor her biri kendi rengiyle güzeldir. Her biri kendi sesiyle güzeldir. İzmir de kendi duruşuyla güzeldir. Ve 81 ili birbirine benzetmeye, tek bir vilayetmiş gibi tek renge çevirmeye çalışanlara; ülkemizin bu renkli çiçek bahçesini soldurup gri bir Türkiye yaratmaya, karanlık bir Türkiye yaratmaya çalışanlara karşı herkesi HDP’de buluşmaya davet ediyoruz. Çünkü artık özgürlüklerin teminatı, halk olarak yan yana gelmiş, farklılığıyla birbirine kardeşçe, el ele, omuz omuza durmuş sizlerdedir. Umut sizsiniz. Umut diktatörlük sevdalıları değil, umut kibirlilerin, kendini kaybetmişlerin bize dayattığı “Yeni Türkiye” safsatasında değil.

Yeni bir Türkiye, yeni bir yaşam inşa edeceksek, elbette ki biz’lerin, HDP’nin parti programında ve seçim bildirgesinde ortaya koyduğumuz en demokratik ilkelerle inşa edeceğiz.