Fetih Ordusu'nun 3 komutanı öldürüldü

Fetih Ordusu'nun 3 komutanı öldürüldü
Londra merkezli Suriye Gözlem Örgütü, Nusra Cephesi’nin Halep komutanı olarak bilinen Hacer el Humsi, Fetih Ordusa'na bağlı tugayların komutanı Ebu Müslim eş-Şami ve Fetih Ordusu’nun kurucularından Ebu Ömer Sarakibi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda komutanın öldürüldüğünü duyurdu.
Reuters'ın haberine göre Nusra Cephesi'nin üst düzey komutanları ve liderlik kadrosu, Suriye Ordusu birliklerinin ilerleyişi üzerine düzenlenen toplantı sırasında, milliyeti belirlenemeyen uçaklardan yapılan hava saldırısında öldürüldüler.

Ajansın iki muhalif kaynağa dayandırdığı haberinde üç komutanın öldürüldüğünü doğruladı.

Bölgeden haber veren çeşitli kaynaklara göre saldırı, toplantıyı haber alan Suriye'nin uçakları tarafından yapıldı, bazı kaynaklara göre ise Fetih Cephesi'ne büyük darbe vuran saldırı ABD uçakları tarafından gerçekleştirildi.

Al Jazeera'nin aktardığına göre komutanlar hakkında şu bilgiler biliniyor: Ebu Ömer Sarakibi, Nusra Cephesi'nin kurucu liderleri arasında yer alıyor.

Sarakibi, 2003'te başlayan ABD işgali sırasında Irak'ta savaştıktan sonra Suriye'ye dönmüştü. Nusra Cephesi, Temmuz ayında El Kaide'den ayrıldığını duyurmuş ve Fetih el Şam ismini almıştı.