Fethullah Gülen'in pasaportu iptal sırada kırmızı bülten var!

Fethullah Gülen'in pasaportu iptal sırada kırmızı bülten var!
Dışışleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu kamuoyunda en çok merak edilen soruya cevap verdi.Fethullah Gülen için kırmızı bülten çıkarılacak mı?detaylar haberimizde..
3 yıl önce annesini kaybeden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu annesinin mevlidi için geldiği Antalya'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Fethullah Gülen'in yeşil pasaportunun iptali söz konusu, bu konuyla ilgili ABD Dışişleri Bakanlığına bir müracaatta bulunuldu mu?" sorusu üzerine Bakan Çavuşoğlu, Fethullah Gülen'in pasaportunun zaten iptal edildiğini ve konuyla ilgili de ABD'de ilgili makamlara bilgi verildiğini söyledi.


Çavuşoğlu, Adalet Bakanlığı'nın kırmızı bülten yayınlayacağını ve ondan sonraki sürecin hukuki belgeler üzerinden işleyeceğini ifade etti. Basın mensuplarının, "Kırmızı bültenle arandığı zaman iadesi gerekiyor mu?" sorusu üzerine Çavuşoğlu şunları söyledi: Tabii ki iade edilmesi gerekiyor. Zaten (ABD ile) aramızda da anlaşma var, uluslararası hukuk var, uluslararası sözleşmeler var. ABD ile de hem kendi aramızda anlaşma var hem de bugüne kadar bu anlamda işbirliğimiz var.