Fethullah Gülen'den örgüte yeni talimat

Fethullah Gülen'den örgüte yeni talimat
Fethullah Gülen, örgütten kopuşların hızlanacağı endişesiyle yeni bir talimat verdi. Gülen'in, sosyal medya üzerinden ilettiği mesajda, örgüt üyelerine medyayı takip etmemeleri bildirdi.
Yeni Şafak gazetesinin haberinde medyadaki gerçeklerin örgütten kopuşları hızlandıracağından endişelendiği görülen Gülen, 28 Ağustos 2016 tarihli video mesajında üyelerine şu ifadelerle seslendi:

"Yüzünü onlara kulak verir, onlara dinler, bir yönüyle bir şeyleri onlara okumaya çalışırsanız onlardan gelen çok rahatsız edici şeyler gelir size çarpar. Bu açıdan falan şöyle demiş, filan şöyle demiş, bütün bunlar bu güftuguya (dedikodu) karşı, böyle dedikodularla iştigal ederseniz zihin dünyanız düşünce ve tefekkür dünyanız bunlarla meşgul olur. Zihin dünyanız bunlarla meşgul olur."

Gülen, "güftugu" olarak nitelediği haberlerin birkaç kişi tarafından takip edilmesinin yeterli olacağını belirttiği talimatında, "Elden geldiğince bir iki insan güftuguyu takibe vazifelendirilebilir. Onlar takip ederler. Kuzu koyun kurda kaptırılmasın. Ezhanı nezihe, onların kuruntusu ile kirlenmesin" ifadelerini kullandı.