‘Esed rejimi ordusu Afrin’e girecek’ iddiası

‘Esed rejimi ordusu Afrin’e girecek’ iddiası
Lübnan’da yayın yapan El Meyadin televizyonu konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağa dayandırdığı söylediği haberinde PYD'nin Esed güçleri ile anlaşmaya vardığını ve Esed rejimi askerlerinin Afrin'e gireceğini iddia etti.

Lübnan'da yayın yapan El Meyadin televizyonu PYD ve Esed rejiminin anlaşma yaptığını ve Esed askerlerinin Afrin'e gireceğini iddia etti. Haberde, kararın Afrin'in korunması ve TSK ile beraberindeki güçlerin saldırılarına karşı koyulması amacıyla alındığı belirtildi.

ABD DIŞİŞLERİ: BİLGİMİZ YOK

Sputnik'e konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir kaynak konuyla ilgili bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

PENTAGON YORUM YAPMADI

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Eric Pahon Sputnik'e yaptığı açıklamada “Savunma Bakanlığı Afrin'de operasyon gerçekleştirmiyor ve hiçbir şekilde temsil edilmiyor. Böyle bir diplomatik anlaşma varsa, bu Dışişleri Bakanlığı'nın işi, Savunma Bakanlığı'nın değil” dedi.

'SURİYE ORDUSU TEKLİFİ REDDETTİ'

Russia Today (RT) Arapça'ya konuşan bir kaynak da PYD'nin, TSK'ya karşı Şam'dan destek istediğini, ancak Şam'ın öne sürdüğü ön koşula uymak istememesi nedeniyle anlaşmaya ulaşılamadığını bildirdi. Kaynak “YPG, silahlarını Şam'a teslim etme koşulunu reddetti, bu nedenle görüşmeler anlaşmaya ulaşılamadan sonra erdi” dedi.