Emniyet Müdürlüğü önünde çatışma

Emniyet Müdürlüğü önünde çatışma
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde peş peşe silah sesleri duyuldu.1 saldırgan etkisiz hale getirildi, 1 saldırganın ise arandığı öğrenildi.
Emniyet Müdürlüğü önünde saat 15.23 sıralarında peş peşe silah sesleri gelince bölgeye takviye ekipler ve sağlık ekipleri sevk edildi. Görgü tanıkları bir polisin yaralı olduğunu söyledi. Silah sesleri üzerine vatandaşlar kaçmaya başlarken Emniyet Müdürlüğü'nde polisler olay yerinden vatandaşları uzaklaştırdı.

Silah sesleri üzerine vatandaşlar kaçmaya başlarken Emniyet Müdürlüğü'nde polisler olay yerinden vatandaşları uzaklaştırdı.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Geniş güvenik önlemi alan polisler etrafta bulunan iş merkezlerinde giriş çıkışları yasakladı. Polis ekipleri geniş çaplı güvenlik şeridi oluşturdu.

CANLI BOMBA İDDİASI

Görgü tanıkları canlı bombanın Emniyet Müdürlüğü binasına girmek isterken öldürüldüğünü söyledi.

POLİS İKİNCİ SALDIRGANIN PEŞİNDE

Polisin Kamil Ocak Stadyumuna yakın bir bölgede aracıyla kaçmaya çalışan ikinci bir saldrıganın peşinde olduğu bildirildi. 

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ OLAY YERİNDE

Olay yerine çok sayıda özel harekat polisi intikal etti.

''2 YA DA 3 TERÖRİST''

NTV canlı yayınına bağlanan gazeteci Ali Budak ''2 ya da 3 kişi olduğu tespit edilen teröristler güvenlik güçlerine ateş açtı. Teröristlerden biri etkisiz hale getirildi. Birinin yaralı hale getirildiği birinin de kaçtığı söyleniyor. Kaçan terörist aranıyor. Olay bir anda gelişti. Teröristlerin güvenlik kapısında bulunan polislere ateş açtığı bilgisini aldım. Canlı bomba olasılığına karşı geniş güvenlik önlemi var'' dedi.

NTV canlı yayınına bağlanan gazeteci Mehmet Demir ise ''Emniyete girmeye çalışan canlı bomba diye duyduk. Emniyetin tam karşısında iş merkezinin otoparkına yönelik Özel Hareket operasyon düzenliyor kaçan canlı bombaya yönelik. 2 ya da 3 teröristten bahsediliyor. Kapıda bir müdahale yapıldığını duyduk daha sonra kaçan bir veya iki terörist olduğu söyleniyor. Birinin iş merkezinin otoparkına girdiği söyleniyor'' diye konuştu.

NTV canlı yayınına bağlanan bir diğer isim ise gazeteci Mehmet Taşçı oldu.

Taşçı, ''İlk belirlemelere göre 1 teröristin öldürüldüğü fark ediliyor. 1 polisimiz de yaralandı. 15.23 sıralarında silah seslerinin gelmesi ile çatışma başladı'' şeklinde konuştu.

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ OLAY YERİNDE

Olay yerine çok sayıda özel harekat polisi intikal etti.

İSTİHBARAT VARDI

Gaziantep Emniyeti'nin birkaç gün önce saldırı istihbaratı aldığı ve buna yönelik olarak güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardığı bildirildi. 

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN: ALLAH O POLİSLERDEN RAZI OLSUN

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne saldırmaya çalışan canlı bombanın polisler tarafından etkisiz hale getirilmesinden sonra kısa bir açıklama yaptı. Şahin, "Gaziantep Emniyeti'ne saldıran teröristlere haddini bildiren polislerimizden Allah razı olsun. Olayda yaralanan kahraman polisimize de Allah'tan acil şifa diliyorum." dedi.

NUMAN KURTULMUŞ'TAN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gaziantep'teki olayın, İzmir'deki olaya benzer olduğunun anlaşıldığını belirterek, Türkiye'de terör örgütleri arasında hiçbir fark kalmadığını, aynı ofisin şubeleri, aynı merkezin yan kolları gibi çalıştığını söyledi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, "Saat 15.20 sularında İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası araç giriş kontrol bölümündeki polis noktasına silahlı saldırıda bulunulmuş, saldırıya polis noktasında görevli polis memurlarımızca anında karşılık verilmiş ve saldırgan etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

ÇEVREDEKİ BİNALARDA VE OTOPARKLARDA ARAMA YAPILIYOR

Emniyet Müdürlüğü önündeki çatışmanın ardından kaçan saldırganlar olduğu ihbarı üzerine polisler Emniyet Müdürlüğü çevresindeki binalar ve otoparklarda operasyon düzenliyor.

1 MAYIS'TA BOMBALI SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik 1 Mayıs'ta bombalı araçla saldırı düzenlenmiş, saldırıda 2 polis şehit olmuş, 18'i polis 22 kişi yaralanmıştı.