E-Devlet şifresi nasıl nerden alınır!E-Devlet şifresi alma kullanma!

E-Devlet şifresi nasıl nerden alınır!E-Devlet şifresi alma kullanma!
E-Devlet şifresi nasıl nerden alınır?E-Devlet şifresi alma kullanma!E-Devlet! Nedir, nasıl kullanılır, şifre nasıl alınır? E Devlet şifresi unutulduğunda ne yapılması gerekir? İşte tüm ayrıntıları ile E Devlet Kapısı ve faydaları...
 E-Devlet şifresi nasıl alınır?E-Devlet şifresi alma kullanma!E-Devlet! Nedir, nasıl kullanılır, şifre nasıl alınır? E Devlet şifresi unutulduğunda ne yapılması gerekir? İşte tüm ayrıntıları ile E Devlet Kapısı ve faydaları...

Birçok bürokratik işlemin kısa yolu anlamına gelen e-devlet şifresi nasıl alınır, e-devlet ile hangi hizmetlerden yararlanılır? Detaylar haberimizde..

Özellikle son zamanlarda internet kullanıcılarının artması ile birlikte vatandaşların talep ettiği e-devlet sistemi tercih edilenler arasında yer alıyor. Ancak birçok bürokratik işlemin kısa yolu anlamına gelen e-devlet uygulamasına giriş şifresiz olmuyor. E-devlet sisteminin olanaklarından yaralanabilmemiz için şifre edinmemiz gerekiyor.

KİMLER E-DEVLET ŞİFRESİ ALABİLİR?
15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, mavi kartlılar ve yabancılar üzerinde T.C kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğini (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz ederek şahsen ya da vekaleti olan kişi aracılığıyla (vekalette “e-Devlet Şifresi almaya yetki olduğuna dair ibare bulunmalıdır)başvuru yaptığında PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerinden e-Devlet kapısı şifrelerini alabilirler. Bunun yanı sıra mahkeme kararıyla kendine vasi tayin edilmiş kişiler vasileri aracılığıyla e-Devlet Kapısı şifresi temin edebilirler. Bu durumlar harici başkaları adına şifre alımı mümkün değildir.


 E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

    E-devlet hizmetlerine giriş işlemlerinde kullanılabilmekte olan e-Devlet şifresi için herhangi bir PTT şubesine nüfus cüzdanı ile birlikte başvurmak gerekiyor. E-Devlet şifresi isteğe bağlı olarak özel bir şifreyle de sisteme giriş esnasında veya sistem içerisindeki güvenlik işlemleri bölümünden değiştirilebiliyor.
 

E-DEVLET KAPISINDAN NE TÜR HİZMETLER VERİLMEKTEDİR?
E-Devlet Kapısı üzerinden vatandaşlara verilen hizmetler genel olarak şöyle gruplandırılabilir:

-Bilgilendirme hizmetleri
-Entegre elektronik hizmetler 
-Ödeme işlemleri 
-Kurum ve kuruluşlara kısa yollar 
-Bunun yanı sıra kamu kurumları arasında bilgi ve belgelerin paylaşımı e-Devlet Kapısı tarafından sunulan hizmetler ile sağlanmaktadır.

E-Devlete Nasıl Giriş Yapılır?

E-Devlet işlemlerimizi gerçekleştirebileceğimiz site adresi E-Devlet'in resmi internet adresidir. Bütün E-Devlet işlemlerimizi bu siteden yapacağız. Web sayfasına girdiğimizde sağ üstte bulunan sisteme giriş butonuna tıklayacağız. Açılan sayfaya T.C. kimlik numaramız ile E-devlet şifremizi girerek sisteme girişimizi yapabiliriz. Eğer E-devlet şifreniz yoksa ilk başta şifre almanız gerekir.

E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

Eğer E-devlet şifreniz yoksa yapmanız gereken ilk iş üzerinde T.C kimlik numaranızın bulunduğu kimliğiniz ile herhangi bir PTT şubesine 2 TL karşılığında E-devlet şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan hemen sonra E-devlet sistemine giriş yapabilirsiniz.

Bu uygulama sizin yerinize başka birisinin şifre alıp adınıza E-devlet işlemlerini yapmaması için çok önemlidir. Bu yüzden sadece kimlik ibrazı ve şahsen başvuru yapılarak alınabilir.


E-Devlet Şifresi Unutulduğunda Yapılması Gerekenler

Bir kere E-devlet sistemine giriş yapıp bu kolaylığa bu rahatlığa eriştiğiniz zaman bundan kopmak istemeyeceksinizdir. Bu yüzden E-devlet şifrenizi unuttuğunuzda yapmanız gerek tek şey tekrar T.C kimlik numaranızın bulunduğu kimliğiniz ile herhangi bir PTT şubesine gitmektir. Almış olduğunuz yeni bir şifre olacağı için eski şifreniz artık geçerli olmayacaktır. Her şifre kaybettiğimizde veya unuttuğumuzda ödememiz gereken 4 TL bir ücret vardır.