Dolarda vize hareketliliği

Dolarda vize hareketliliği
Türkiye ile ABD arasında yaşanan vize krizi Türk Lirası'nı olumsuz etkiledi. Dolar, dün gece yarısı işlemlerde 3.85 TL seviyesine kadar yükseldi.

Türkiye ile ABD arasında yaşanan vize krizi Türk Lirası'nı olumsuz etkiledi. Cuma günü 3.61 TL seviyesinden günü tamamlayan dolar, dün gece yarısı işlemlerde 3.85 TL seviyesine kadar yükseldi. Dolar bu sabah saatlerinde ise 3.71 TL seviyelerinde dengelendi.

Önce ABD'den arkasından Türkiye'den gelen vize işlemlerinin askıya alınması kararı gece dolar kurunda hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu. Dolar ABD'nin vize kararına ilk tepki olarak Asya'daki işlemlerde 3.67 TL seviyesine çıkarken, gece yarısında Bloomberg Endeksi'ne göre 3.85 TL'ye kadar tırmandı.

Daha sonra Asya piyasalarının açılması ile doların değer kaybettiği izlenirken, sabah saatlerinde 3.71 TL seviyelerinden işlem görüyor. Dolardaki değer artışı cumaya göre yüzde 2.6 civarında bulunuyor.

EURO DA YÜKSELDİ

Euroda da dolardakine benzer bir hareket izlendi. Vize restleşmesi ile geceyarısı 4.52 TL'ye kadar çıkıp rekor kıran euro, bu sabah ise 4.36 TL seviyelerinde hareket ediyor.

Euro'daki değer artışı da yüzde 2.75 olarak kaydedildi.