Çukurova Üniversitesi'nden ihraç edilen personelin listesi

Çukurova Üniversitesi'nden ihraç edilen personelin listesi
Çukurova Üniversitesi'nden ihraç edilen personelin listesi..1/946 Tweetle Facebook'ta paylaş Resmi Gazete'de yer alan 672 sayılı KHK ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kamu kurumlarındaki çok sayıda çalışanın görevlerine son verildi.
Çukurova Üniversitesi'nden ihraç edilen personelin listesi..Resmi Gazete'de yer alan 672  sayılı KHK ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara  üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kamu  kurumlarındaki çok sayıda çalışanın görevlerine son verildi.

Resmi Gazete'de yer alan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de "Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kamu kurumlarındaki çok sayıda kişi, kamudaki görevlerinden çıkarıldı" denildi.



Bu kararname ile 7669 Emniyet Müdürlüğü çalışanı, 323 Jandarma Genel Komutanlığı mensubu ihraç edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda 1519 kişi, Sağlık Bakanlığı'nda 2018, aralarında Barış için Akademisyenler bildirisine imza atan akademisyenlerin de bulunduğu 2 bin 346 üniversite görevlisi ihraç edildi. Toplam, 42 bin 881 kişi daha kamudaki görevlerinden ihraç edildi. KHK ile ihraç edilen kamu çalışanları arasında YARSAV Başkanı Murat Arslan da yer aldı. Arslan, "Bu ülkeye mutlaka demokrasi ve hukuk geri gelecek" açıklaması yaptı.