CHP'den flaş 'Sümeyye Erdoğan' açıklaması

CHP'den flaş 'Sümeyye Erdoğan' açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Sümeyye Erdoğan'ın milletvekili adaylığı konusuda ve , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerine kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın isminin de milletvekili adayları arasında geçmesiyle ilgili olarak da değerlendirmede bulunan Bülent Tezcan, “17 - 25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları sürecinden sonra bir dokunulmazlık ihtiyacı kesin. Sümeyye Erdoğan için hatta Bilal Erdoğan için. Önümüzdeki dönem, ona dönük bir önleme olabilir. Bunu düşünüyor olabilirler" dedi.

Öte yandan Tezcan ''"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanın bütün yetkilerini kullandığı için, Başkent Ankara 'da Başbakanlığa Cumhurbaşkanı fiilen el koymuş durumda. O yüzden Başbakan kendisine İzmir'de bir çocuk bahçesi açma peşinde. Başkent Ankara 'da Başbakanlığı kaptırınca, kendisine burada bir başbakanlık alanı açma çabasında diye düşünüyorum. Komik bunlar, hepsi Türkiye'nin anayasal sistemiyle izah edilebilecek şeyler değil. Gerçekten çalışmak için açıyorsa, istediği yerde açabilir fakat başbakanlığı temsil edemeyen bir Başbakan var malesef . Fiilen Cumhurbaşkanı şu anda başbakanlık görevini yapmakda . O da İzmir'de oyalanmak için yeni bir yer açma peşinde demek ki" diye belirtti .