CHP Elazığ mitingini canlı kesintisiz webden izle!Kılıçdaroğlu Elazığ'da

CHP Elazığ mitingini canlı kesintisiz webden izle!Kılıçdaroğlu Elazığ'da
CHP Elazığ mitingini canlı kesintisiz webden izle!Kılıçdaroğlu Elazığ'daCHP Lideri Kema Kılıçdaroğlu 3 Haziran Çarşamba günü mitinglerine devam edecek.CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu kez Elazığ'da halka seslenecek.Miting saat 16:00'da başlayacak.
 CHP Elazığ mitingini canlı kesintisiz webden izle!Kılıçdaroğlu Elazığ'daCHP Lideri Kema Kılıçdaroğlu 3 Haziran Çarşamba günü mitinglerine devam edecek.CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu kez Elazığ'da halka seslenecek.Miting saat 16:00'da başlayacak.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu memleketi Tunceli’de konuştu.

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

Sizin haklarınızın teslime dilmesi için sadece CHP kanun teklifi vermiş ve arkasında durmuştur. İnşallah göreceksiniz CHP iktidarında özgür bir Türkiye’yi el birliğiyle kuracağız. 
Hiçbir ayrım yapmadan bu ülkeye barışı getireceğim.

"YAŞASIN CUMHURİYET DEDİM VE DİYECEĞİM"
Tunceli’nin bir özelliği daha var. Evliyalar diyarıdır. Bir Tuncelilinin başbakan olması barışın güvencesidir. Bir Dersimlinin Başbakan olması Türkiye’ye huzurun gelmesi demektir. Anadolu’nun kuş uçmaz kervan göçmez bir köyünde doğdum. Bu topraklarda doğdum. Ankara’ya, İstanbul’a gittim. Her zaman her yerde yaşasın cumhuriyet dedim ve diyeceğim de…

Nereye gitsem bir Tuncelili kardeşim gelip iş istiyor. Ankara’da oturan beyler Tunceli’yi görmüyorlar.  Kılıçdaroğlu sözü, benim başbakanlığımda işsizlik sorununu Tunceli’de sıfırlayacağım. Yine konvoy halinde itiraz edecekler? Tunceli’nin nüfusu nedir ki zaten? 13 yıldır dışladınız.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği yaparken adalet bakanlığı hakimlik sınavı açıyordu. 3 sınavda da liste birincisi olan Tuncelili bir çocuğu elediler. Tuncelili olduğu için.

"İÇİMDE UKDEDİR"
İtiraz ettik. Bu çocuğun günahı nedir dedik. Zorla bir yasa çıktı ve dedi ki “Danıştay kararıyla sözlü sınavlarda kamera olacak” diye. Çocuğun elenmesine engel olacak diye. Bir kanun çıkardılar sözlü sınavlara kamera konmak zorunda değil diye. O çocuk hakim olamadı. İçimde ukdedir. Böyle bir adaletsizliği 81 ilden hiçbir gencimize yapmayacağız. 

En büyük derdin işsizlik olduğunu biliyorum. 17 milyon yoksulumuz var. 6 milyon 250 bin işsizimiz var. Çocuklarımız KPSS’ye girer, başarılı olurlar, beklerler ne zaman sıra bize gelecek diye. Sözüm söz, bu düzeni yıkacağım. 
Munzur’u tüm Türkiye bilir, dünya bilir. Munzur’un vadisine HES’ler, barajlar yaptırmayacağız. Tunceli’nin doğasına asla ve asla kimsenin ihanet etmesine izin vermeyeceğiz. Özgür akacak Munzur… Barajlara izin vermeyeceğiz bir de siyasi barajlara izin vermeyeceğiz. Dersim’den bütün Türkiye duysun. 12 Eylül darbe hukukunu değiştireceğiz. Gençlerin üzerindeki baskıları kaldıracağız. Yüzde 10 barajı darbe hukukunun sonucudur. Gelin kardeşim bu barajı kaldıralım diye açık çağrı yaptım. Siz samimi değilsiniz dediler. Arkadaşlarıma talimat verdim. Yüzde 10’luk barajı kaldıran teklifi hazırlayıp sundular. Milletin iradesinin Parlamento’ya yansımasını isterim. Barajın kalkması için açık çağrı yapan parti biziz. 
Seçim bildirgemiz emekten yanadır. Asgari ücreti 1500 TL yapacağız. İstediğiniz yere gidin, istediğiniz şikayeti yapın sözüm söz asgari ücreti 1500 TL yapacağım. 

17 milyon, 13 yılda yarattıkları yoksul sayısı. Yoksulluğu tarihe gömeceğim.
Taşeron işçiliği de bitireceğim. CHP proje üretemez diye bizi eleştirirlerdi. CHP’nin seçim bildirgesi diğer partilere örnek olmuştur. Türkiye zengin bir ülkedir. Türkiye kaynaklarını hakça bölüşmek zorundadır. Ecevit düzeninden gelen bir siyasetçiyim. Bugün Nazım Hikmet’in ölüm yıldönümü. Bir dünya şairi. Nazım Hikmet büyük acılar çeken bir ozanımız. Allah rahmet eylesin diyoruz, bu duvarlar bize vız gelir diyor ya. Kimse endişe etmesin Ankara’da oturan beyler istedikleri kadar duvar örsünler bu duvarlar bize vız gelir. Yıkacağız o duvarları, özgür bir Türkiye’yi kuracağız.

Sizden bir şey, düşünmenizi istiyorum. Türkiye’nin içinde bulunduğu bataktan kurtulması lazım. Dersim’in anneleri, sizin ne kadar acılar çektiğinizi biliyorum. Anneler çocuğunuz işsizde evimizde huzur yok diyorsunuz. Ben sizden biriyim. Açlık, yoksulluk, işsizlik nedir bilirim. Ankara’da oturan beyler bunları bilmezler. Onlar saraylarında yaşıyorlar. Ben sizi savunuyorum onlar itiraz ediyorlar. Ben sabahın 6’sında oğluma telefon edip ‘oğlum paraları sıfırladın mı’ demeyeceğim. Bakanlarımın çocuklarının yatak odalarında boy boy para kasaları olmayacak.

İşin özeti şu ne düşünüyorsunuz Dersimli diye sorarsanız bana; Dersimli’nin bir uygarlık arayışı, insan sevgisi, vicdanı vardır. Ben kendimi Dersimli’nin vicdanına teslim ediyorum.
O Ankara’da oturan beylerden birisi dün annelere bir şey söylemiş. Ne söylediklerini şaşırıyorlar. Tuvalet temizlemekten bahsediyorlar. Tuvaleti temizleyen insan insan değil mi? Hırsızlık yapmıyor o. Tuvalet temizleyip çoluk çocuğunun rızkını kazanan o insanların hepsinin gözlerinden öpüyorum. Haramilerin iktidarını hep birlikte yıkacağız.