CHP 15 MAYIS Cuma nerlerde miting düzenleyecek!Kılıçdaroğlu nerlerde konuşacak!

CHP 15 MAYIS Cuma nerlerde miting düzenleyecek!Kılıçdaroğlu nerlerde konuşacak!
CHP 15 MAYIS Cuma nerlerde miting düzenleyecek?Kılıçdaroğlu nerlerde konuşacak?CHP Lideri Kılıçdaroğlu 7 Haziran Genel Seçim mitinglerine devam ediyor.Kılıçdaroğlu 15 Mayıs Cuma iki kent de mitinglerde halka hitap edecek.
 CHP 15 MAYIS Cuma nerlerde miting düzenleyecek?Kılıçdaroğlu nerlerde konuşacak?CHP Lideri Kılıçdaroğlu 7 Haziran Genel Seçim mitinglerine devam ediyor.Kılıçdaroğlu 15 Mayıs Cuma iki kent de mitinglerde halka hitap edecek.

Kılıçdaroğlu Cuma günü saat 14.00’de Kahramanmaraş, 17.00’de Gaziantep, Cumartesi günü saat 14.00’de Kocaeli 16.00’da ise Adana’da miting yapacak, 17 Mayıs Pazar günü ise Ankara’ya merhaba diyecek, ilçeleri ziyaret ederek “Yaşanacak bir Türkiye” için seçim çalışmalarını sürdürecek.

Kılıçdaroğlu Samsun’da “Kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim" dedi. 

- "Onların üzüntüsü, 'hortumcu nasıl kaybeder'. Benim de derdim hortumcuya para kaptırmamak. Aramızda dağlar kadar, Ağrı Dağı kadar fark var "

-AKP iktidarı 13 yıldır Türkiye'yi yönetti, 6 milyon 200 bin işsiz, 17 milyon yoksul var.

Konuşmasına "Samsun şaha kalkmış" diyerek başlayan Kılıçdaroğlu, "Başbakan Kemal" sloganları üzerine, "Sloganınız güzel, çok teşekkür ederim. Ama bunun yolu, size sırrını vereyim, bunun yolu çalışmaktan geçer. Nasıl çalışacağız ? Geçen seçimde şu veya bu nedenle CHP'ye oy vermemiş bir vatandaşımızı ikna edeceksiniz. 'Gel arkadaş, beraber gidelim sandığa. Güler yüzde, dost gibi gidelim 6 okun altına mührümüzü basalım' diyeceksiniz" tavsiyesinde bulundu.

"Atama bekleyen 350 bin öğretmen adayımız var. Bekliyorlar, 'ne zaman atanacağız' diye. Yanlış dış politika nedeniyle 2 milyon Suriyelimiz var. İki milyon Suriyeliye şu ana kadar 5,5 milyar dolar para harcadık. Ektiği ürünün karşılığını alamayan çiftçiler var. İflas noktasına gelmiş esnafımız var. Ona deyin ki, o vatandaşa, 'Gel kardeşim benim bu söylediklerim doğru mu? Doğru' diyeceksin. Verdiğimiz rakamların tamamına hükumet de itiraz etmiyor. O zaman gel bu tabloyu değiştirelim, bak CHP diyor ki 'Yaşanacak bir Türkiye'. Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz, yaşanacak bir Türkiye kuracağız. 13 yıl kredi verdik, olmadı. Kılıçdaroğlu diyor ki bana sadece 4 yıl için yetki verin, 4 yıl. Dört yılda emin olun 17 milyon yoksul olmayacaktır."

-“CHP iktidarında hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak.

-"Konya'da bir gecekonduda camı kırık diye soğuk algınlığı geçirip ölen, zatürreden ölen Ayaz bebeği unutmadık. Bakın aradan kaç yıl geçti. Onlar bilmezler, onlar düşünmezler, çocuk sevgisinin bile ne olduğunu bilmezler ama ben bilirim. Ben acıyı da bilirim, Allah kimseye evlat acısı vermesin"

- "Kadını ailede onurlu yerine oturtacağız, aile sigortasını getireceğiz, kadına diyeceğiz ki 'git bankada hesabını aç'. Hesabını açacak. Ailenin geliri 200 lira ise 520 lirasını devlet ödeyecek. 500 lira ise 220 lirasını devlet ödeyecek. 720 liranın altında geliri olan hiçbir aile kalmayacak. Neden kadının banka hesabı? Mutfağı en iyi kadın bilir. Evin geçimini kadın bilir. Kadını ailede onurlu yerine oturtacağız, onurlu yerinde kalacaktır kadınımız"

-“Meclis kapanmadan önce Hükumet parlamentoya bir kanun tasarısı sevk etti. Kanun tasarısının adı şu, Yabancıların Çalıştırılması Hakkında Kanun. Yuh çekmeyin, sandıkta gösterin kendinizi. Demokratik yollarla gösterin kendinizi ve onlara şunu söyleyin 'senin ülkende, Türkiye'de 6 milyon 200 bin işsiz var, sen dışarıdan adam getireceksin Türkiye'de çalıştırmak için. Hani var ya bizim güzel bir atasözümüz, 'ayranı yok içmeye...'

- "Ağrı Dağı kadar fark var aramızda"

Kılıçdaroğlu, Bülent Ecevit'in "Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen"sözlerini hatırlatarak, emeklinin sorunlarına değindi.

Emekliye ilk Ramazan ve Kurban bayramında birer maaş ikramiye vereceğiz. Onlar sanıyorlar ki 'emekliler,  emekli ikramiye alınca koşa koşa gidecek İsviçre'ye. İsviçre bankalarına hesap açacak. Ya ne veriyoruz zaten. Bin lira, bin lira. 300 lira, 300 lira ikramiye veriyoruz. Ne yapacak? Gidecek bakkaldan alışveriş yapacak. Ne yapacak, pastahaneye gidecek. Ne yapacak, manava gidecek. Ne yapacak, Kurban Bayramı'nda kurbanını alacak, şekerini çikolatasını alacak. Kim kazanacak ? Emekli kazanacak. Kim kazanacak ? Esnaf kazanacak. Kim kazanacak ? Toptancı kazanacak. Herkes kazanacak hortumcu kaybedecek.”