Cerablus’ta 4 köy daha ÖSO’nun

Cerablus’ta 4 köy daha ÖSO’nun
24 Ağustos’tan bu yana Cerablus ilçe merkezini ve çevresinde birçok köyü IŞİD ve YPG’den alan ÖSO güçleri, ilçenin batı kırsalında 4 köyü daha aldı.
Al Jazeera'nin haberine göre  ÖSO, Cerablus'un batı kırsalında bulunan Tel Ağbar, Şaine, Sabuniye ve Sabuncu köylerinde denetimi sağladığını duyurdu.

TSK'dan da aynı yönde bir açıklama geldi. TSK tarafından 'Fırat kalkanı' harekâtına ilişkin yapılan ek bilgilendirmede, "Tel Agbar'ın güneyinde bulunan Şuaynah ve Essabuniyah yerleşim yerleri de akşam saatlerinde Koalisyon Güçleri desteğindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda ele geçirildi. Ayrıca, Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından icra edilen hava harekâtı sonucunda Pilalayn bölgesindeki bir DEAŞ Havan mevzii ve DEAŞ unsurlarının barındığı bir bina imha edildi" denildi.

TSK Fırat Kalkanı Harekâtıyla ilgili açıklamasında operasyonunun 9. gününde (01 Eylül 2016) yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgi verdi, Kulliyah ve Zavgar köylerinde 15 hedefin fırtına obüsleriyle 99 atımla vurulduğunu belirtti.

24 Ağustos 2016 Fırat Kalkanı harekâtının başladığı günden bugüne kadar toplam 262 hedefe 1128 atım yapıldı. 24 Ağustos 2016 Fırat Kalkanı harekâtının başladığı günden bugüne kadar toplam 38 hedefe 47 yakın hava desteği sağlandı.

TSK tarafından "Fırat kalkanı" harekâtına ilişkin yapılan bilgilendirme şu şekilde:

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan 'Fırat Kalkanı' harekâtı ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM'nin DEAŞ'la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir. Harekatın 9'uncu gününde (01 Eylül 2016), saat 10:00-11:28 saatleri arasında Kulliyah ve Zavgar bölgelerinde teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 15 hedef Fırtına obüsleriyle 99 atım yapılarak tam isabetle vuruldu. 24 Ağustos 2016 Fırat Kalkanı harekâtının başladığı günden bugüne kadar toplam 262 hedefe 1128 atım yapıldı.

Saat 11:47-12:02 saatleri arasında Kulliyah ve Zavgar bölgelerinde tespit edilen teröristlere ait 4 hedef icra edilen hava harekatı sonucunda imha edildi. 24 Ağustos 2016 Fırat Kalkanı harekâtının başladığı günden bugüne kadar toplam 38 hedefe 47 yakın hava desteği sağlandı. Ayrıca bugün koalisyon güçleri desteğindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda Zavgar, Tell El Agbar ve Kulliyah köyleri terörist unsurlardan temizlendi.

24 Ağustos 2016 Fırat Kalkanı harekâtının başladığı günden bugüne kadar 213 EYP imha edilmiştir. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir."