Cemaatlerden dikkat çeken iptal kararı!

Cemaatlerden dikkat çeken iptal kararı!
Türkiye'nin önde gelen dini cemaatleri pazar günleri yaptıkları sohbetleri durdurdu. Kararın ardından sosyal medya çalkalanırken cemaatlerden durdurmayla ilgili bir açıklama gelmedi.

Çeşitli dini cemaatlerin önde gelenleri tarafından özellikle pazar günleri yapılan sohbet toplantılarının iptal edildiği duyuruldu. Kararın gerekçesi açıklanmazken, bazı cemaatler sohbetlerinin internet üzerinden yapılacağını bildirildi.

PAZAR SOHBETLERİ İPTAL EDİLDİ, AÇIKLAMA YOK

İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi kurucusu İhsan Şenocak, İsmailağa Cemaati'nin önde gelenlerinden Cübbeli Ahmet Hoca olarak da bilinen Mahmut Ünlü ve Sosyal Doku Vakfı'nda Nurettin Yıldız Twitter hesaplarından yaptıkları açıklamada, sohbet programlarına bir süre ara verdiklerini duyururken özellikle pazar günleri yapılan sohbetlerin üzerinde duruldu. Toplantıların neden iptal edildiği üzerine ise henüz bir açıklama yapılmadı.

SOSYAL MEDYA ÇALKALANDI

Sohbet iptalleri sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, Furkan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Resul Doğaner Twitter'dan yaptığı açıklamada, iptallerin nedenini sordu. Doğaner mesajında, 'Bazı hocalar açıklama yapmış. Sobetleri durdurma kararı almışlar. Neler oluyor? Bunun anlamı nedir?' dedi.

Öte yandan sohbetlerin iptal edilmesiyle ilgili bir çok kullanıcı şaşkınlık yaşadı. İptal nedeninin de açıklanmaması bazı vatandaşlarda korkuya sebep oldu.

İşte o paylaşımlar: