CANLI MUŞ HDP mitingini internetten kesintisiz izle!#DemirtasMusta

CANLI MUŞ HDP mitingini internetten kesintisiz izle!#DemirtasMusta
CANLI MUŞ HDP mitingini internetten kesintisiz izle!#DemirtasMustaCANLI MUŞ HDP mitingini internetten kesintisiz izle!Demirtaş Muş'ta halka hitap edecek.HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Bitlis'in ardından Muşa geçecek ve orada düzenlenecek mitingde halka hitap edecek.
CANLI MUŞ HDP mitingini internetten kesintisiz izle!#DemirtasMusta CANLI MUŞ HDP mitingini internetten kesintisiz izle!Demirtaş Muş'ta halka hitap edecek.HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Bitlis'in ardından Muşa geçecek ve orada düzenlenecek mitingde halka hitap edecek.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş İstanbul Kazlıçeşme Meydanı’nda düzenleNEN Büyük İnsanlık Mitingi’ne katıldı. Halkın meydanı doldurduğu mitingde coşku ve umut hakimdi. "Bu kibirli, bu uzun burunluları, bu kendinden geçmiş, iktidar ve güç zehirlenmesi yaşayanları, Başkanlık sevdalılarını durdurmak istiyorsanız hepimizin bir tek çaresi var: HDP" diyen Demirtaş 7 Haziran seçimlerinin HDP'nin barışı yaratacağı seçim olduğunu ifade etti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş meydanı dolduranları “Gönülleri fethetmek için Kazlıçeşme’yi dolduran milyonlara selam olsun” sözleriyle selamladı.

Mitinge katılanların HDP’yi yansıttığını ifade eden Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:

Halkların Demokratik Partisi, “Tıpkı Kazlıçeşme Meydanı gibi rengarenk, cıvıl cıvıl bir parti olduğu için, tıpkı Türkiye’nin dört bir köşesi gibi cıvıl cıvıl, rengarenk halkları, kimlikleri inançları buluşturabildiği için, bugün artık bizler hep birlikte ülkemizin umudu haline geldik.”


7 Haziran seçimi ülkemizde barışı yaratacağımız bir seçimdir
Yaklaşan seçimlerin tarihi bir kavşak olduğunu hatırlatan Demirtaş seçimlerin toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren bir seçim olduğuna dikkat çekerek barışın sağlanması için önemini vurguladı:

7 Haziran sadece HDP’nin, Halkların Demokratik Partisi’nin barajı aşıp aşmayacağı mevzusu ve seçimi değildir. Toplumda biriktirdikleri kin, öfke. Toplumda biriktirdikleri düşmanca duyugların yok edileceği, Türkiye’de Kürdü, Türküyle, Arabı, Çerkezi, Ermenisi, Gürcüsü, Lazıyla, Boşnağıyla, Pomağı, Romanıyla hep birlikte birbirimizden korkmadan, birbirimizi inkar etmeden, devletten korkmadan kendi ülkemizde barışı yaratacağımız bir seçimdir. 7 Haziran’daki HDP başarısı, bütün Türkiye halklarının ortak zaferi, ortak başarısı olacaktır.

Sizler bu meydanda bir araya gelen bütün kardeşlerim. Aynen sokakta, mahallede nasıl yaşıyorsanız, hangi kimlikle, hangi yaşam tarzıyla, hangi inançla yaşıyorsanız o şekilde yaşamanın, o şekilde var olmanın garantisi olduk. Artık çoğulcu bir demokrasi, çok kültürlü bir Türkiye’yi görünür hale getirmenin, 7 Haziran’da bunun zaferini ilan etmenin hazırlığını yapıyoruz. Ve bütün renkleriyle Kazlıçeşme Meydanı gibi olsun istiyoruz Türkiye. Herkes kendi sesiyle, herkes kendi rengiyle, türküsüyle, halayıyla, horonuyla bütün Türkiye’de bayram olsun istiyoruz, düğün olsun istiyoruz 7 Haziran’da.