CANLI HDP Bursa Demirtaş'ın mitingini kesintisiz internetten izle!#DemirtasBursada

CANLI HDP Bursa Demirtaş'ın mitingini kesintisiz internetten izle!#DemirtasBursada
CANLI HDP Bursa Demirtaş'ın mitingini kesintisiz internetten izle!#DemirtasBursada..HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş 29 Mayıs Cuma saat 17:00'da Bursa'da Merinos park alanında halka hitap edecek.
 CANLI HDP Bursa Demirtaş'ın  mitingini kesintisiz internetten izle!#DemirtasBursada..HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş 29 Mayıs Cuma saat 17:00'da Bursa'da Merinos park alanında halka hitap edecek.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, daha önce parti olarak seçime girmedikleri için baraj riski ve kaygısı taşıdıklarını belirterek, "Ölçemiyoruz, samimiyetle söylüyorum, hiçbir anket şirketi de ölçemiyor fakat HDP bıçak sırtında, ince bir matematik hesabıyla, hırsızlık oyunlarıyla, oy çalmayla baraj altında bırakılabilir'' dedi.

Demirtaş, partisince Hatay'ın merkez Defne ilçesi Uğur Mumcu Alanı'nda düzenlenen mitingde, Türkiye'nin her köşesinde, şehrinde coşkuyla 7 Haziran seçimlerine ve büyük değişime hazırlandıklarını söyledi.

Türkiye'nin 80 vilayetinin bir yana, Hatay bir yana olduğunu ifade eden Demirtaş, "Çünkü sizler, Hatay'ın, kültürler, kimlikler, inançlar şehri olarak barış içerisinde bütün Türkiye'ye örnek olan yapısını son yıllarda bozarak tahrip eden, gerek içeriden gerek dışarıdan AKP'nin bilinçli politikalarıyla hatalı, bilerek, isteyerek gerçekleştirdiği politikalar nedeniyle en büyük zulümleri maalesef burada yaşadınız. Hatay'daki coşkuyu, değişime hazır olduğunu, değişime 'evet' dediğini görüyorum. Hatay hazırsa biz de hazırız'' dedi.

Demirtaş, hükümetin dış politikasını eleştirerek, parti olarak güçlerinin yetmesi, halkın desteğiyle parlamentoda güçlü şekilde yer almaları durumunda, ilk yapacakları işin Suriye'de ateşkes ilan edilmesini sağlamak olacağını kaydetti.