Bir Evin Olmazsa Olmazlarından Mantolama

Bir Evin Olmazsa Olmazlarından Mantolama
Yapılan inşaatlarda bazen ısı kaybı önemsenmeyerek, konutlarımızın yalnızca dış görünüşüne ve güzelliğine önem verilmektedir.

Yapılan inşaatlarda bazen ısı kaybı önemsenmeyerek, konutlarımızın yalnızca dış görünüşüne ve güzelliğine önem verilmektedir. Binalarımızın yapımı sırasında, gerekliliğe uygun olmayan malzeme seçimleri ve yanlış uygulamalar, hem binanın kalitesini düşürmekte, hem de binalarımızda ısı yalıtımı olmamaktadır. Bu gibi durumlarda genellikle, yeniden  işleminin yapılması gerekli görülür. Hem bütçeye olan etkisi, hem de emek kaybı olan bu durumun yaşanmaması için, bina yapım aşamasındayken yapılması daha uygun olacaktır.

Eski binalarda ise uygulama yapılmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Örneğin çamaşır demirleri, tabelalar ve klima gibi dış cepheye monte edilmiş her şeyin sökülmesi gereklidir. Sistemin doğru işlemesi ve sağlıklı olması için, hiçbir boşluk kalmadan, tüm dış cephenin, aralıksız şekilde kaplanması gereklidir. İşlem sonrası da cepheye bir şey monte edilmesi önerilmez. Bunun gibi durumlarda uygulamanın doğru ve sağlıklı yapılabilmesi, ancak işin ehli ve uzman bir kadro ile mümkündür. Bu tip uygulamaları profesyonel olmayan ve tecrübesiz kişilerin yapması sonucu, maalesef hiç hoş olmayan tablolarla karşılaşılmaktadır. Mutlaka ne yaptığını iyi bilen ve önceden yaptığı işleri referans gösterebilen, firmalarla çalışmak doğru olacaktır.

Yapılarınızın uzun ömürlü olması için ve sizin sağlıklı ve konforlu alanlarda yaşamanız için, en geçerli çözüm yine mantolama olacaktır. Unutmayalım ki bu yöntem ile hem ısı kontrolü sağlanmış, hem de enerji maliyetleri oldukça düşmüş olacaktır.

Neden ısı yalıtımı yaptırmalıdır dersek, bunu biraz açıklayalım. Mesela her mevsim kalıcı ısı performansı için, evlerimizi rutubetten uzak tutması için, enerji tasarrufu ile bütçemize sağladığı kar için ve binalarımızı olumsuz, dış etkenlerden koruyacağı için gibi, pek çok örnek verilebilir.

Bu işte lider olan firmamız İzocenter, en yüksek standartları gözeterek alanında hizmet vermektedir. Uzman kadromuz, tecrübeli ve profesyonel ekibimiz, her ayrıntıyı düşünüp bu doğrultuda hareket etmektedir. Titiz bir çalışma ile müşteri memnuniyeti ilk hedefimizdir. izocenter.com.tr adresinden sitemizi ziyaret edip, yaptığımız tüm işleri görebilir, hakkımızda gerekli bilgileri alabilirsiniz. Firmamız her türlü sorununuzda, çözüme yönelik hizmet vermekten ve yardımcı olmaktan memnuniyet duyacaktır.

Mantolama Nasıl Yapılır?” isimli konumuza da okumalısınız