Başbakan Yıldırım'dan İzmir açıklaması

Başbakan Yıldırım'dan İzmir açıklaması
Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'deki terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu...
İzmir'e giden Başbakan Binali Yıldırım, vatandaşlardan normal hayat akışlarını değiştirmemelerini, güvenlik güçlerinin gece gündüz demeden görevlerinin başında olduğunu söyledi.

Ajanslarda yer alan habere göre; İzmir'de gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, "Şunu milletimiz bilmelidir ki İzmirliler bilmelidir ki bu ülkeyi bölmek isteyen bu milletin kardeşliğini bozmak isteyen her kim olursa olsun asla bunu başaramayacak. Çünkü milletimiz kardeşliği, birliği beraberliği, bozanlara katiyen pirim vermiyor. Ama görüyoruz ki son zamanlarda Türkiye'nin başını ağrıtan enerjisini azaltan bu alçak örgütler artık vardiyalı çalışmaya başladılar. 8 saat biri çalışıyor, ondan sonra biri diğerine görevi veriyor, o diğerine veriyor. 24 saat 3 vardiya esasına göre çalışıyorlar. Bu da terörün idelojisi, kutsalı hiçbir değeri olmadığını açık şekilde gösteriyor" dedi.

'BU BİR BİTİŞİN ARİFESİDİR'

Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "Bir olayı DEAŞ yapıyor, bir sonrakini geliyor PKK yapıyor, sonra 'sıra sende' diyor FETÖ yapıyor ve böylece marifetlerini ortaya koyuyorlar. Bu bir bitişin arifesidir. Milletimiz bunu bilmelidir. Bunlar çılgınca eylemleri, fedai eylemlerini, asimetrik saldırılarını bundan sonra da yapma gayreti içerisinde olacak ama bizim güvenlik güçlerimiz de bunlara nefes aldırmayacak, amansız bir şekilde enselerinde olmaya devam edecektir."

Uzun soluklu bu mücadelenin mutlak galibinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti olacağını belirten Yıldırım, "Bundan hiç kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. Vatandaşlarımız normal hayatın akışını da değiştirmesin, eğer bunu yaparlarsa bu terör örgütlerinin emellerine hizmet etmiş olurlar. Onların istediği de zaten hayatı yavaşlatmak, durdurmak, insanların tedirgin olmasını sağlamak, korkuya sevk etmek ve böylece ülkenin bütün değerlerini aşındırmak. Buna asla müsaade etmememiz gerekiyor. Hükümetimiz, İçişleri Bakanlığımız, bütün Silahlı Kuvvetlerimiz, askerimiz, polisimiz, jandarmamız, korucularımız herkes 24 saat kış demeden, kar demeden, gece demeden, gündüz demeden görevlerinin başındadır, büyük bir azimle büyük bir heyecanla ülkemizin, milletimizin selameti için huzuru için canla başla çalışmaktadır" diye konuştu.