Başbakan Yıldırım, elektronik kimliklerin dağıtılacağı tarihi açıkladı

Başbakan Yıldırım, elektronik kimliklerin dağıtılacağı tarihi açıkladı
Başbakan Binali Yıldırım, '65. Hükümetin İlk Yüz Günü'nü değerlendirdiği toplantıda birçok alandaki müjdeyi vatandaşla paylaştı. Yıldırım, elektronik kimliklerin vatandaşlara verileceği tarihi açıkladı.
Başbakan Binali Yıldırım, "65. Hükümetin İlk Yüz Günü"nü değerlendirdiği toplantıda birçok alandaki müjdeyi vatandaşla paylaştı.  Yıldırım, 2017'den itibaren elektronik kimliklerin bütün vatandaşlara verileceğini açıkladı.

Yıldırım, "Tarımda havza bazlı desteklemeye geçiyoruz. Buradan herkes kazanacak ama en önemlisi Türkiye kazanacak. Türkiye kalkınmayı tarımla kazanacak. Fabrikalar işçi alırken onların yetişmesi için bir mesai harcıyorlar o yüzden yetişmiş eleman alıyorlar. Bunun önüne geçmek için bir uygulama yaptık. Bir uygulama yaptık; 1 yıl genç çalışacak ve o işçinin maaşını devlet verecek" dedi.

İşte toplantıdan öne çıkanlar;

Adaletin gecikmeden tecelli etmesi için idari mahkemelerini ve istinaf mahkemelerini faaliyete geçirdik. 20 Temmuz itibariyle faaliyete geçtiler. Geciken adalet, adalet olmuyor. Belirli suçlar ve belirli parasal davalar istinaf mahkemesine gelecek ve orada iş bitecek. Bu yıllardan beri beklenen bir şeydi. Böylece Danıştay ve Yargıtay da çok büyük ölçekli davalara bakacak.

"ÜST YARGIDA YENİDEN YAPILANMAYA GİTTİK"

Üst yargıda yeniden yapılanmaya gittik. Danıştay ve Yargıtay'ın üye ve daire sayılarında azalmaya gittik. Bu aynı zamanda da bir tasarruftur.

"TAHLİYESİNE 2 YIL KALANLARA YÖNELİK DÜZENLEME YÜRÜRLÜĞE GİRDİ"

15 Temmuz'da yaşadığımız terör girişiminden sonra çok sayıda bu girişime iştirak edenler gözaltına alındı. 1 Temmuz 2016 tarihinden daha önce mahkemelerde hüküm giymiş, tahliyelerine 1 yıl kalanlar zaten şartlı olarak çıkarılıyor. İyi halleri devam edenlerin 1 yıl yerine 2 yıl olanların çıkarılmasını ön gören düzenleme yapıldı ve yürürlüğe girdi. Bunlar tahliye edildi ama herhangi bir yanlış olursa bu hakkını kaybedecek.

Özellikle çalışma sosyal güvenlik alanında 100 gün içinde ciddi reformlar yaptık. Yurtdışında gerek Türk gerek yabancı uyruklu beyin insanlarının ülkemize gelmesini sağlayacak bir uygulama düzenlemeye girdi. Burada amaç Türkiye'de yatırım yapmayı teşvik etmek, üretim yapmayı teşvik etmektir.

Fabrikalar işçi alırken onların yetişmesi için bir mesai harcıyorlar o yüzden yetişmiş eleman alıyorlar. Bunun önüne geçmek için bir uygulama yaptık. Bir uygulama yaptık; 1 yıl genç çalışacak ve o işçinin maaşını devlet verecek. Böylece işe girenin parasını devlet veriyor ve o genç de işi öğreniyor.

"TARIMDA HAVZA BAZLI DESTEKLEMEYE GEÇİYORUZ"

Tarımda havza bazlı desteklemeye geçiyoruz. Buradan herkes kazanacak ama en önemlisi Türkiye kazanacak. Türkiye kalkınmayı tarımla kazanacak. Tarım hükümetimiz için bundan böyle stratejik bir alan olacak. Gübre ve mazotta KDV kalkmıştı, buna ilave olarak gübrede yüzde 17 indirim sağlandı. Tarımla ilgili asıl düzenlemeleri önümüzdeki 3 ayda, 6 ayda daha iyi sonuçlarını göreceğiz.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİN SALDIRILARI BİTENE KADAR OPERASYONLARA DEVAM EDECEĞİZ"

Bölücü terör unsurlarının saldırıları bitinceye kadar operasyonlara devam edeceğiz. Terörle mücadele yeni bir anlayışla sürüyor. Ülkenin her köşesinde can ve mal güvenliği sağlamak için operasyonlara devam edeceğiz. Pazar günü kalkınma projesinin detaylarını Diyarbakır'da kamuoyuyla paylaşacağız.

"BİNALAR 1 YILDA TAMAMLANACAK"

Cazibe merkezleri oluşturulacak ve ciddi yatırımları başlatıyoruz. Vatandaşlarımızın konutları, binaları kısa sürede yapılacak ve 1 yılda tamamlanacak. Ancak bu terör örgütü 10 milyar dolar civarında zarar verdiler çukurları, hendekleri kazmak suretiyle. Onu da 3 yıl içerisinde o zararları ortadan kaldıracağız.

"AVRUPA NE ZAMAN AKILLANACAK, BİLMİYORUM"

Operasyonlar sırasında yapılan çalışmalarda 40 ton uyuşturucu ele geçirildi. Bölücü terör örgütü bunlarla çocuklarını zehirliyorlar. Hatta Avrupa'ya gönderiyorlar, oradakileri de zehirliyorlar. Avrupa ne zaman akıllanacak, bilmiyorum. Oradaki çocukları da zehirliyorlar.

DAEŞ denilen bela, maalesef dünyanın başına büyük bir bela oldu. DAEŞ'le mücadelede Türkiye zayıf kalıyor diyenlere cevabım var. 145 ülkenin vatandaşı olan 52 bin DAEŞ şüphelisine giriş yasağı koyduk. Ayrıca ülkemizden 3 bin 800 kişiyi sınır dışı ettik.

"TERÖR ÖRGÜTÜNE KARIŞMIŞ BELEDİYELERE KAYYUM ATANABİLECEK"

Doğrudan terör örgütüne karışmış belediyelere, yerel yönetimlere kayyum atanabilecek.

Turizmde canlanma oldu. Dışarıdan gelen misafirler için verilen destekler vardı uçak şirketlerine, bunu da yıl sonuna kadar uzatacağız. Tarihi ve kültürel miraslar anlamında Türkiye'nin UNESCO listesine alınan eserler 16'ya çıktı. Devlet tiyatroları tamamen Türk sanatçıların eserleriyle sahne açacak.

"İLK ETAPTA 15 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALINACAK"

Bu sene MEB'de yeni uygulamaya gidiyoruz. İlk etapta 15 bin sözleşmeli öğretmen alınacak. Kurayla, gönülsüz gitmek yerine isteyerek gidip çalışmalarına başlayacak. Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütüyle bir şekilde ilişkiye girmiş öğretmenleri de değiştiriyoruz. 14 bin civarı öğretmeni de oradan başka bir bölgeye alacağız. Bu eğitim döneminde 5 yeni üniversite kurduk. 498 tane engelli öğretmen ataması yapıldı. 10 bin 291 yeni derslik hizmete giriyor. Böylece okul sayımız 60 bini geçmiş oluyor.

Çıraklık eğitiminde yeni bir döneme geçtik. 15 yaş ve üzerinde okuyan öğrenciler oraya gidecek hem işini öğrenecek hem de ihtiyacını görecek. Onun ihtiyaçlarını da biz karşılayacağız.

"18 MART 2017'DE ÇANAKKALE 1915 KÖPRÜSÜ İÇİN KAZMAYI VURACAĞIZ"

Çanakkale 1915 Köprüsü'nün kararını imzaladık. 18 Mart 2017'de de kazmayı vuracağız. Böylece Marmara'yı ve Boğazları birleştiriyoruz. Çanakkale vatandaşa her zaman geçilebilir hale gelecek.

"MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI YENİDEN DOĞDU"

Milli Savunma Bakanlığı yeniden doğdu. Darbe girişiminden sonra yeniden yapılanma süreci yaşadık. Milli Savunma Bakanlığı tamamen müstakil bir bakanlık olarak yapılandı. Sivil ve askerin birlikte çalışacağı, müsteşarından genel müdürüne kadar diğer bakanlıklare gibi kapsamlı yeni bir organizasyona kavuştu.

"2017 YILINDAN İTİBAREN ELEKTRONİK KİMLİKLER VERECEĞİZ"

Mahallelerde bekçi sistemine geçiyoruz. Kalıcı korucu sistemini yaygınlaştırıyoruz. Terörden zarar gören vatandaşlarımıza da destek oluyoruz. Bunun yanında yasadışı göçe de izin vermedik. Biz sözlerimizin arkasındayız, AB'nin de sözlerinin arkasında olmasını bekliyoruz. Darbe gecesi bile Sahil Güvenlik 2 bin kişinin hayatını kurtardı. DAEŞ denen bela, dünyanın başına büyük bir bela oldu. DAEŞ'le mücadelede Türkiye zayıf kalıyor diyenlere cevabım var. 145 ülke vatandaşı 52 bin DAEŞ'li şüphelisine giriş yasağı koyduk. 3 bin 800 kişiyi sınırdışı ettik. Göçmenlerin yakalanma işi ve bunların barınma işleri devam ediyor. Sadece FETÖ'nün verdiği zararlar değil, bölücü terör örgütünün zararlarıyla mücadele ediyoruz. Yerel yönetimlerinin verdiği destek karşısında önlemlerimizi alıyoruz. Kayyum atanabilecek, yönetimleri kayyum marifetiyle sürdürülebilecek. Valilikler, İl Özel İdareleri belediyelerin erişemediği yerlere erişecek.  2017'den itibaren elektronik kimlik vereceğiz. Bütün vatandaşlarımıza verilecek.

"HEM DARBEYİ ENGELLEDİK HEM DE EKONOMİYİ KURTARDIK"

10 yıl boyunca vergi indirimi getireceğiz. Emeklilikde otomatik katılımı getirdik. Bu tasarruf anlamına geliyor. Türkiye Varlık Fonu sayesinde büyük projeler artık 20-30 sene beklemeyecek. Ekonomik istikarar korunacak. Dünya ticaret geliri giderek azalıyor. Bu şartlara rağmen Türkiye en fazla büyüyen en büyük ülkeler arasında. Milletimiz elinde bulunan dövizleri bozdurdu. Böylece hem darbeyi engelledik hem ekonomiyi kurtardık.  

'CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN FETÖ KONUSUNDA HAKLI OLDUĞUNU GÖRDÜK'

100 gün Türkiye'de çok bereketli geçti. 15 Temmuz'da alçak bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. FETÖ, 15 Temmuz'da gerçek yüzünü gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıllarca FETÖ'nün tehlikesine dikkat çekti ve bir kez daha ne kadar haklı olduğunu göstermiş oldu. Dostluklar artacak, düşmanlıklar azalacak. Terörle mücadelede gevşeme olmayacak.