Başbakan Davutoğlu'nun taşeron işçilerle ilgili açıklamaları son dakika

Başbakan Davutoğlu'nun taşeron işçilerle ilgili açıklamaları son dakika
Başbakan Davutoğlu AK Parti Grup Toplantısı'ndan konuştu ve taşeron işçiler yasasıyla ilgili son dakika bilgilerini verdi. Taşeron işçiyle kamuda nasıl bir strateji uygulanacağı ve belediyelerde çalışan taşeron işçilerin durumuyla ilgili konuştu.
HABERVAN.COM-  Başbakan Davutoğlu AK Parti Grup Toplantısı'ndan konuştu ve taşeron işçiler yasasıyla ilgili son dakika bilgilerini verdi. Taşeron işçiyle kamuda nasıl bir strateji uygulanacağı ve belediyelerde çalışan taşeron işçilerin durumuyla ilgili konuştu.


Kamuda ister asıl işçi olsun ister yardımcı işçi olsun tümünü kadroya alacağız. Kamuda çalışan tek bir taşeron işçi kalmayacak.

Bütün emekçilere selam olsun. Onların nasırlı ellerine terli alınlarına selam olsun dedi.

Belediyeler ve İl Özel İdareleri'nde çalışanlar ise bu belediyeler bünyesinde kurulan şirketlerde istihdam edilecek.

Bu kararın Toplam 600 bin kişiyi ilgilendirdiği öğrenildi.

Başbakan, Kamuda çalışan tüm taşeron işçilere kadro verildiğini açıkladı:



"Sizlerle bir müjdemizi Bakanlar Kurulu'nda aldığımız kararı sizlerle paylaşmak istiyoruz. Seçim vaatlerimizde asıl işlerde çalışanları kamuya alacağımızı söylemiştik çalışmalarımızı tamamladık asıl işlerde çalışan personelimizi kamuya alıyoruz. Dışarda kalan te taşeron işçisi kalmayacak inşallah."


Taşeron kadro son dakika açıklaması AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na geldi. Davutoğlu, kamuda çalışan tüm taşeron işçilerin kadroya alınacağını açıkladı. Davutoğlu, 'asıl işçi yardımcı işçi ayrımı yok' dedi.

Davutoğlu, "Asıl işlerde çalışan personelimizi kamuya alıyoruz. Ayrıca, yardımcı işlerde çalışan kardeşlerimizi de kamuya almayı kararlaştırdık. Böylece ister asıl iş olsun ister yardımcı iş olsun, dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak inşallah" dedi.