Bakan Güllüce'den flaş 'Emirgan Korusu' açıklaması

Bakan Güllüce'den flaş 'Emirgan Korusu' açıklaması
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Emirgan Korusu’na AVM yapılacağı yönündeki iddialar hakkında katıldığı bir porgramda flaş açıklamalar yaptı.
Son günlerde ortaya atılan Emirgan Korusu'na AVM yapılacak iddialarına son noktayı Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce,koydu.

Emirgan Korusu’na AVM yapılacağı yönündeki iddiaları yalanlayan Bakan Güllüce, “Bizim Bakanlığımız ile ilgisi yok. Emirgan Korusu ile de ilgisi yok. Emirgan Korusu saatlerce konuşulacak bir yerdir. Emirgan dünyanın en güzel yeri. Yaprağına kadar korunması gerek. Ancak Emirgan’da yapılıyormuş gibi bir algı oluşturuluyor. Öyle olmadığını söylemem lazım. Emirgan Korusu’nda böyle bir şey yok olamaz da. Ne Büyükşehir Belediye Başkanımız ne de herhangi bir devlet kuruluşu ve de bizim bakanlığımız böyle bir şey düşünmemiştir” dedi.

“EMİRGAN KORUSUNA HİÇBİR MÜDAHALE OLMAYACAKTIR”

Emirgan Korusu’na hiçbir müdahalenin söz konusu olmadığının altını çizen Bakan Güllüce şöyle devam etti:

“Tam aksine Emirgan Korusu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın ilgisi ile lale bahçeleri ile çok daha modern, çok daha güzel, çok daha doğal hale getirilmiştir. Herkes oraya gittiği zaman yeni bir dünyaya gelmiş gibi huzur duyar. Yani bu TEM Otoyolu’nda yüzme havuzu yapılır mı sorusu gibi bir şey. ‘Tem Otoyolu’nu kazmışsın biz buraya yüzme havuzu yapacağız’ olur mu? Olmaz. Emirgan Korusu da aynı böyle. İmkansız bir şey. Emirgan Korusu civarlarında dediğiniz zaman o başka bir şeydir. Çok iddialı olarak söyleyeceğim şey şudur Emirgan Korusu’na hiçbir müdahale olmamıştır, olmayacaktır, kimsenin de aklından geçmemiştir. Yanlış algı oluşturulmaması lazım.”