Almanya Vizesi Başvuru Formunu Tanıma

Almanya Vizesi Başvuru Formunu Tanıma
Gerek iş prensibi açısından gerekse kişisel seyahatte bulunma açısından Almanya'ya gitmeyi düşünüyorsanız ilk yapmanız gereken Almanya'ya gidişi gerçekleştiren anlaşmalı bir konsolosluk birimine uğrayıp başvuru formunu doldurmanızdır.
Gerek iş prensibi açısından gerekse kişisel seyahatte bulunma açısından Almanya'ya gitmeyi düşünüyorsanız ilk yapmanız gereken Almanya'ya gidişi gerçekleştiren anlaşmalı bir konsolosluk birimine uğrayıp başvuru formunu doldurmanızdır. Başvuru formu Almanya'ya giriş anlamına gelen vize olarak tanımlanır. Bununla birlikte pasaport da sizden istenmektedir. Ancak daha çok başvuru formu istenen asıl evrak olarak karşınıza çıkmaktadır. Ancak vize işlemlerinizi kusursuzca gerçekleştirebilmek için başvuru formundaki bilgileri tanımlayıp ilgili bilgileri formda kodlamak gerekmektedir. Aksi hâlde başvuru formunuz geçersiz kabul edilerek başvurunuz onaylanmayacaktır.
Vize İçin Gerekli Evrak Bilgileri Vize için gerekli evraklar, başlıca şunlardır: 2 adet vesikalık fotoğraf, uçak satış bilgileri için gereken fotokopi bilgileri(bilet ücreti, bilet rezervasyon sırası vs.), ikametgâh bilgileri olarak sıralanabilir. Bunları gerçekleştirdikten sonra da ek olarak işverene, işçiye, çiftçiye ve emekliye özgü tanıtıcı belgeleri bulundurarak vize başvurusunu gerçekleştirmek mümkündür. Vize Başvuru Formu için vize başvuru formunu doldurmanız çok önemlidir. Eğer bu bilgileri doğru ve eksiksiz olarak doldurmazsanız bilgileriniz geçersiz olacağından başvurunuz onaylanmayacak ve böylece Almanya için vize işlemleriniz başarılı sonuçlanmayacaktır.
Bu sorunla pek çok kişi karşılaşmaktadır. Formdaki bilgiler nüfus cüzdanınızdaki bilgilerle tamamen mutabık olmalıdır. Aksi durumda bilgileriniz örtüşmediğinden onayınız gerçekleştirilmez. Formda ilk bilgi olarak kimlik bilgileriniz yer alır. Formda madde madde doldurulması istenilen bilgileri aynen istenildiği gibi doldurmalısınız. 1.maddede, soyadınız yer almaktadır. Şu an nüfus cüzdanınızda kayıtlı soyadınızı girmeniz gerekmektedir. 2.maddede bayanlar için kızlık soyadlarını yazmaları istenir. Bu kısmı erkek aday boş bırakmalıdır. Zaten erkek olduğunu belirttiğinden bu kısım dikkate alınmayacaktır. 3.maddede, adınız sorulmaktadır. Buraya da kimlik belgenizdeki adınızı tam olarak ve kısaltmadan yazmalısınız.

Adınızdan önce soyadınızın sorgulanmasının sebebi kayıt aramada kolaylık sağlanması sebebinden ileri gelmektedir. Bu bilgilerden sonra doğum tarihini tam olarak gün, ay ve yıl şeklinde girerek diğer maddeleri de doldurmuş olursunuz. Burada dikkat edilmesi gereken şudur ki nüfus cüzdanınızdaki doğum tarihiniz yanlış da olmuş olsa oradaki bilgileri forma aktarmanız gerekmektedir. Vize başvuru formunun 8.maddesinde cinsiyet, 9.maddesindeyse medenî hâli istenmektedir. 10.maddesindeki bilgilerse 18 yaşından küçüklerin doldurması gerekli alanlardır. Yetişkinlerse forma 11.madde ile devam etmelidir. Bu madde TC kimlik numaranızı sorgular. Bu maddeden sonraki bilgilerse için gerekli olan pasaport bilgilerinizi isteyen bilgilerdir. Buradan sonraki bilgiler pasaportunuzdaki bilgilerden oluşmaktadır. Bu bilgilerinizi de eksiksiz tamamladıktan sonra imzalayarak başvuru formunuzu konsolosluğa bırakabilirsiniz.