AKP 17 MAYIS Davutoğlu nerede miting yapacak!

AKP 17 MAYIS Davutoğlu nerede miting yapacak!
AKP 17 MAYIS Davutoğlu nerede mitin yapacak?AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu 17 Mayıs'ta mitinglerine devam edecek ve bu kez İstanbul'da halka seslenecek.
 AKP 17 MAYIS Davutoğlu nerede mitin yapacak?AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu 17 Mayıs'ta mitinglerine devam edecek ve bu kez İstanbul'da halka seslenecek.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu 17 Mayıs'ta mitinglerine devam edecek ve bu kez İstanbul'da Maltepe meydanında saat 16:00'da halka hitap edecek.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dört yanlış yan yana. Karşılarında 'elif' gibi bir doğru var. Bizim hareketimizin sembolü 'elif'tir. Uludağ gibi dimdik duran 'elif'tir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Türkiye'yi temsilen dün Mescid-i Aksa'da hutbe okuduğunu belirterek, "O Diyanet İşleri Başkanı'na hakaret eden HDP Eş Başkanı, CHP'liler ders alsınlar, ders" dedi.

Davutoğlu, Bursa Gökdere Meydanı'ndaki mitingte, üniversite sınavlarında "dört yanlışın bir doğruyu götürmesi" kuralını anımsatarak, "Bunlara diyorlar ki 'Siz dört yanlışsınız ama doğru olan AK Parti'yi götürün.' Biz de diyoruz ki: Bu sınav üniversite sınavı değil millet sınavı, burada bir doğru dört yanlışı götürür" ifadesini kullandı.  

CHP'nin, "tek parti zihniyetini bugüne getirdiğini, her gün yalan söylediğini, milletle kavgalı olduğunu" ifade eden Davutoğlu, bu nedenle CHP'yi birinci yanlış olarak tanımladı. Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:  

"İkinci yanlış, MHP. Neden? Madem sen millete hizmet edecektin 2002'de Başbakan Yardımcılığını bırakıp, niye terk ettin? Niye şimdi 'çatı aday' diye bir adayı çıkarıp, karşımıza geçtin? İkinci yanlış, MHP. Üçüncü yanlış, mübarek Miraç Kandili'ni dün idrak ettik, Diyanet İşleri Başkanımız Türkiye'yi, milletimizi temsilen Mescid-i Aksa'da dün hutbe okudu, o Diyanet İşleri Başkanı'na hakaret eden HDP Eş Başkanı, CHP'liler ders alsınlar, ders. Mescid-i Aksa bizim miracımızın sembolüdür. Hazreti Peygamber'in miraca yükseldiği makamın olduğu yerdir Mescid-i Aksa da Kudüs de. Bu gafil, özellikle de şimdi Bursa'da dahi gelip buradaki samimi Kürt vatandaşlarımızdan destek istemeye kalkışan bu gafil HDP Eş Başkanı diyor ki 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır.' Yanlışın büyüğünü görüyor musunuz? Şimdi Ulu Cami'ye giden, Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın kokusunu alan bir Bursalı Allah aşkına bu adamlara oy verir mi?"