Akademisyenler Esra Mungan, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya tutuklandı mı?

Akademisyenler Esra Mungan, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya tutuklandı mı?
İstanbul'da açıklama yapan Esra Mungan, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya isimli akademisyenler tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildiler. Esra Mungan, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya isimli akademisyenlerle ilgili mahkemenin vereceği karar bekleniyor.
HABERVAN-  İstanbul'da açıklama yapan  Esra Mungan, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya isimli akademisyenler tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildiler.  Esra Mungan, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya isimli akademisyenlerle ilgili mahkemenin vereceği karar bekleniyor.

“Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan gözaltına alınan 3 akademisyen tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

SON DAKİKA: 3 AKADEMİSYEN ÇIKARILDIKLARI MAHKEMECE TUTUKLANDI

Eğitim-Sen İstanbul Şubesi'nde, “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine destek açıklaması yapan 3 akademisyen tutuklandı.

Geçtiğimiz hafta Eğitim-Sen İstanbul Şubesi'nde “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine destek açıklaması yaptıkları gerekçesiyle “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan gözaltına alınan akademisyenler Esra Mungan, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya'nın mahkeme sorgusu sona erdi. İstanbul Nöbetçi 5'inci Sulh Ceza Hakimliği, 3 akademisyenin tutuklanmasına karar verdi.


Geçtiğimiz hafta Eğitim-Sen İstanbul Şubesinde “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine destek açıklaması yaptıkları gerekçesiyle “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan gözaltına alınan 3 akademisyenin savcılık sorgusu sona erdi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından gözaltına alınan akademisyenler Esra Mungan, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya emniyetteki işlemlerinin ardından bugün sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilmişti.


TUTUKLANMALARI İSTENDİ



Savcılık sorgusu tamamlanan 3 şüpheli akademisyenin tamamı "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve organlarını aşağılamak" suçlarından tutuklama istemiyle, Nöbetçi Hakimliğe sevk edildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan akademisyen Meral Camcı’nın ise halen yurt dışında olduğu öğrenildi. Şüpheli akademisyenlerin sorgusu İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından yapılacak.


SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan tarafından “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisinde imzası bulunan akademisyenlerden kendi görev alanı içinde bulunanlar hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” ve “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılamak” suçlarından soruşturma başlatılmıştı. Savcılık, soruşturma kapsamında akademisyenleri adliyeye çağırarak ifadele alma işlemlerine başlamıştı.


4 AKADEMİSYEN AÇIKLAMA YAPMIŞTI


İfade işlemleri sürerken, 10 Mart 2016’da akademisyenler Esra Mungan, Kıvanç Ersoy, Muzaffer Kaya ve Meral Camcı, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası İstanbul 6 No’lu Üniversiteler Şubesi’ndeki basın toplantısını düzenlemişti. Açıklamada, İstanbul Savcılığı’nın harekete geçtiği belirtilerek “Barış talep eden akademisyen ve araştırmacılara yönelik baskıların, esasen muhalif görüşleri üniversitelerden tasfiye etme projesinin bir parçası olduğunu biliyoruz” denilmişti.

SAVCILIK GÖZALTI KARARI ÇIKARMIŞTI

Savcılık, açıklamayı yapan bu 4 akademisyen hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan yakalama ve gözaltı kararı çıkarılmıştı. Adreslerinde bulunamayan 3 akademisyen daha sonra Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim olmuşlardı.