AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu!
AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu. İBB Başkan Adayı Mevlüt Uysal Kimdir? Aslen Nereli ? Kaç Yaşında.. İBB yeni başkanı Mevlüt Uysal mı olacak? Mevlüt Uysal kimdir? Aslen Nereli? Kaç yaşındadır? İşte Mevlüt Uysal ile ilgili merak ettiğiniz soruların cevapları.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Başakşehir Belediye Başkanı olan Mevlüt Uysal'ı işret etmişti. Peki Mevlüt Uysal kimdir? Aslen nerelidir, Kaç yaşındadır, daha önceki mesleği nedir? gibi bir çok sorunun cevabını bu haberde bulabilirsiniz. 

MEVLÜT UYSAL KİMDİR?

Başakşehir Belediye Başkanı olan Mevlüt Uysal, 1966 yılında Antalya’nın Alanya ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 

Üniversiteden mezun olduktan sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir taraftan da aktif siyasetle uğraştı. AK Parti'nin kurulması ile birlikte, Küçükçekmece İlçe Teşkilatı kurucu başkanı oldu. 

BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

2009 yılında Başakşehir ve Bahçeşehir’in birleşerek ilçe olması üzerine 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri’nde Başakşehir Belediye Başkanı Adayı olan Uysal, 127 bin 482 seçmenden, oy kullanan 103 bin 111’inin 39 bin 72’sinin oyunu alarak Başakşehir Belediye Başkanı seçildi. 2014 Yerel Seçimlerde AK Parti adayı olarak ikinci kez seçime giren Uysal, sandığa giden 190 bin 906 seçmenden 92 bin 559 seçmenin oyunu alarak ikinci kez Başakşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu.
Yeni kurulan ilçede büyük projelere imza atan Mevlüt Uysal evli ve dört çocuk babasıdır.

İBB BAŞKANI NASIL SEÇİLİYOR?

Mevlüt Uysal'ın ismi Kadir Topbaş'dan boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçiyor. Perşembe günü İBB Başkanı için oylama yapılacak. Yeni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın seçileceği İBB Meclisi'nde 309 üye yer alıyor. Bu üyelerin 179'u AK Parti'li, 121'i CHP'li ve 2'si de MHP'li. Yeni belediye başkanının belirlenmesi için 207 oy gerekiyor fakat üye sayısı olarak çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti'nin üye sayısı, bu rakama ulaşmıyor. Eğer CHP veya AK Parti'den biri, ilk turda birbirlerinin adayına destek vermezse yeni başkan 3. turda belirlenecek ve 156 oy gerekecek.