AK PARTİ 16 MAYIS Cumartesi Davutoğlu nerlerde miting yapacak!

AK PARTİ 16 MAYIS Cumartesi Davutoğlu nerlerde miting yapacak!
AK PARTİ 16 MAYIS Cumartesi Davutoğlu nerlerde miting yapacak?Ak Parti genel başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu genel seçim mitinglerine 16 Mayıs Cumartesi günü iki şehirde devam edecek.
 AK PARTİ 16 MAYIS Cumartesi Davutoğlu nerlerde miting yapacak?Ak Parti genel başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu genel seçim mitinglerine 16 Mayıs Cumartesi günü iki şehirde devam edecek.

Davutoğlu Cumartesi günü Balıkesir ve Bursa'da mitingler düzenleyecek ve halka hitap edecek.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, "2002'den bu yana Türkiye öylesine bir kudrete, öylesine bir güce sahip olduki artık ayakları üzerinde doğrulmuş bir dev var. Kimse bu devin diz çökmesine sebep olamaz. Bu dev bir daha diz çökmeyecek" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Eskişehir mitinginde yaptığı konuşmada, Eskişehir'den cihan devletinin harmanlandığını söyledi.

Bu devletin Balkanlar'a, Ortadoğu'ya Kafkaslar'a, Afrika'ya bir gölgelik olduğunu ve 7 iklime hükmettiğini anlatan Davutoğlu, küçülmeye başladığında, birçok uluslararası komployla vatan toprağı işgal edildiğinde, bütün o topraklardakilerin Anadolu'ya sığındıklarını anımsattı.

Kırım Tatarlarının, Balkanlardan muhacirlerin Eskişehir'e geldiklerini belirten Başbakan Davutoğlu, "Eskişehir bizim millet harmanımız oldu" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen yıl Eskişehir'e geldiğinde "Bu 2 milyon Suriyeli niye Türkiye'ye geldi bunun sorumlusu kim?" dediğini hatırlatan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Balkanlar'dan, Kafkaslar'dan, Kırım'dan gelen burada milli harmanı oluşturanlar, Suriye'de bıraktığımız Bayırbucak Türkmenlerini zalim Esed'e teslim eder miyiz? Eğer emin olun bunlar o dönemde parti başkanı olsalardı Ziştovi'den kaçıp gelen, mazlum Bulgaristan'dan gelen soydaşlarımıza karşı çıkarlardı. Kırım Tatarlarına karşı çıkarlardı. Şimdi biz nasıl bırakırız Türkmenleri, oradaki kardeşlerimizi, Suriye'deki mazlumları, Araplar'ı, Kürtleri, Müslümanları, Hıristiyanları... Bilsinler, Eskişehir'den söylüyorum, Ya Rab bize öyle bir kudret ver ki bütün mazlumları bağrımıza basabilelim." 

Azerbaycan'da 1944 yılında Stalin'in zulmünden kaçan 176 Azerinin Iğdır'da Boraltan Köprüsü'nde Türkiye'ye sığınmak istediklerini hatırlatan Davutoğlu, CHP'nin talimatıyla Azerilerin, Ruslara teslim edildiğini ve şehit edildiklerini söyledi.

Azeri şairin yazdığı "Bizi siz öldürün, vermeyin Rus'a, yakışmaz Türklüğe, sığmaz namusa, men nediyem şu vefasız dağlara, öz gardaşı dönek olan ağalara" dizelerini anımsatan Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bize bu zilleti yaşatanlar, bugün bilsinler o günkü Türkiye yok, güçlü ve kudretli bir Türkiye var. Zalime kimseyi vermeyiz. Kimseye de bu topraklarda ırkçılık yaptırmayız. 2002'den bu yana Türkiye öylesine bir kudrete sahip oldu ki öylesine bir güce sahip oldu ki artık ayakları üzerinde doğrulmuş bir dev var. Kimse bu devin diz çökmesine sebep olamaz. Bu dev bir daha diz çökmeyecek. 7 Haziran'da bu gücümüzü, kudretimizi kırmak için bize diz çöktürmek istiyorlar, siz izin verir misiniz?" 

Süleyman Şah'ın Suriye topraklarında kalan kutsal mekanını koruduklarını ve emanete sahip çıktıklarını anlatan Davutoğlu, Süleyman Şah'tan, Bilecik'e, Domaniç Yaylası'na, Mihalıççık'a ve Eskişehir'e selam getirdiğini söyledi.

"Eskişehir'e gelip milliyetçilik yapanlara şunu sorun" diyen Davutoğlu, 2002 Türkiye'sinde ülkenin en basit silahı, helikopteri, uçağı, piyade tüfeğini yapamadığını söyledi.