'İyi liselerin olduğu semtlere göç başladı'

'İyi liselerin olduğu semtlere göç başladı'
TEOG'un yerine gelecek sistemin açıklanması ile İstanbul’un iyi semtlerindeki okullara kâğıt üzerinden göç başladı...

Lisede adrese kayıt sistemine dönülmesi ile emlakçılar ilk 24 saat içerisinde ilanları yeniledi. Evler artık 'Fen Lisesine yakın'  'Anadolu Lisesi yanında' diye pazarlanıyor. Emlak sitelerinde 'Çocuğunuzun geleceği için Fen Lisesine yakın' başlığıyla daire kiralanıyor. Habertürk'ten G. Özge Çiftçi'nin haberine göre önümüzdeki yıl, bir molyondan fazla 8. sınıf öğrencisi sınavsız olarak evine en yakın 5 devlet okulundan birine merkezi sistemle yerleştirilecek. Bu durumda okulun niteliği daha ön olana çıkacak.

İSTANBUL'DA SINAVSIZ ÖĞRENCİ ALACAK OKULLAR

İstanbul'da sınavsız öğrenci alacağı değerlendirilen okulların başında Hüseyin Avni Sözen, Pertevniyal, Maltepe ve Şehremini geliyor. Bu bölgelerdeki emlakçılar, ilanlarını şimdiden buna göre hazırladı. Habere göre Hüseyin Avni Sözen'in çevresinde kiralar 400-900 TL arasında yükseldi.

YÜZDE 70 YİNE SINAVA GİRECEK

Konuyu Hürriyet'teki köşesinde yazan Nuran Çakmakçı, şu değerlendirmelerde bulundu:

Ben sınava girenlerin sayısında sadece yüzde 30'luk bir düşüş bekliyorum. Yüzde 70'e yakını yine sınava girecek.

1+1'LERDE ARTIŞ

TEOG'un kalktığının açıklanmasından itibaren İstanbul'da Nişantaşı, Beyoğlu bölgesinde 1+1 ev tutanların sayısında artış olmuştu.

"İSTANBUL'DA KAĞIT ÜZERİNDEN GÖÇ BAŞLADI"

Bakan Yılmaz'ın açıklamasının ardından bugün bir arkadaşım henüz 5'inci sınıfa giden oğlunun kaydını hemen Nişantaşı'nda yaşayan akrabasının yanına aldırmak için başvuruda bulundu. Beşiktaş, Kadıköy gibi merkez ilçelerde de iyi liselerin etrafında kiralık ev arayan veliler var. Kısacası İstanbul'un iyi semtlerindeki okullara kâğıt üzerinden göç başladı bile. Bu, dalga dalga tüm Türkiye'ye yayılacak.