Gebe eğitimleri planlanması yapıldı

Gebe eğitimleri planlanması yapıldı
Van il sağlık müdürlüğü izleme ve değerlendirme şubesince gebe eğitimlerinin planlanması ve gebe eğitimlerinin yüzde 15 ten yüzde 35 e çıkarılması için toplantı düzenlendi. İl sağlık müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliğinden gelen yöneticiler, uzmanlar, hemşire  ve ebelerden oluşan yaklaşık 40 kişilik katılım sağlandı. Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan İzleme ve Değerlendirme Şube müdiresi Yasemin Kuşak, İlimizde gebe eğitiminde hedef değerlerin altında kalma nedenleri tartışıldı. Kurumsal istatistiksel verilerinin sunumunu yaptıktan sonra hedef gebe eğitimini sağlamak için bir eylem planı oluşturuldu. Bu eylem planında gebe tespitinde yaşanan sorunlar yine gebe eğitim bildiriminden kaynaklanan sorunlar için çözüm önerileri belirlendi.



İl sağlık müdürü Dr. Ergün Yanmaz, toplantı sonrası  gebe eğitim sürecinde il genelinde koordinasyon sağladıklarını bu koordinasyon ile tespit edilen aksaklıkların giderilmesi için gerekli çalışmaların yürütüleceğini bildirdi. Yapılan iyileştirme çalışmalarının izlenmesi ve değerlendirilmesi için bir ay sonra sonuç toplantısı yapılmasının planlamasını istedi. 2017 yılı itibariyle gebe eğitim hedefinin % 35 ve üzeri olacağını belirten Dr. Yanmaz, gebelere doğum öncesi sonrası bakım hizmet veren 2. ve 3. basamak sağlık kuruluşlarında normal doğum eylemi ağrı yönetimi ve yeni rollerin belirlenmesi için gerekli çabaların verilmeye devam edeceğini söyledi.