Zamlar geldi bir dönem kapandı! Ücretsiz akbil kullanımı bitti: O kişiler artık kullanamayacak

Zamlar geldi bir dönem kapandı! Ücretsiz akbil kullanımı bitti: O kişiler artık kullanamayacak
Kent yönetimi dün yaptığı resmi duyuruyla Akbil'in ücretsiz hizmetinin sona erdiğini duyurdu. Duyuruda ayrıca, Temmuz ayında yapılan vergi artışları ve artan akaryakıt fiyatları ulaştırma sektörünü olumsuz etkilediği belirtildi.

Son günlerde akaryakıt ürünlerine gelen peş peşe zamlar sonrasında bu durum birçok belediyenin toplu taşıma ücretlerine zam yapmasına neden oldu. Zamlardan etkilenen şehir belediyelerinin, bazı vatandaşların yararlandığı ücretsiz otobüs seferlerini iptal edilmesine karar verdiği öğrenildi.

Akbil'in ücretsiz biniş kartlarını kaldırma kararının nedenleri olarak artan maliyetler ve sürdürülebilirlik endişeleri gösterildi. Şehir yetkilileri, şehrin mali sıkıntı içinde olduğunu ve toplu taşıma hizmetlerinin daha da sürdürülebilir hale getirme kararı aldığını söyledi.

"Burdur Özel Halk Otobüslerine İlişkin Açıklama Yayımladı"

Burdur'da Özel halk otobüsü kooperatifi tarafından yapılan açıklamada, 1 Ağustos 2023'ten itibaren Burdur'da şehit yakınları ve Gazi ile yüzde 70'in üzerinde engeli bulunanlar dışında ücretsiz ulaşım sağlamayı durduracağı bildirildi. Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ÖTV akaryakıt zammı sonrasında geldi.

Zamlar geldi bir dönem kapandı! Ücretsiz akbil kullanımı bitti

Burdur'daki r Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi bugün yaptığı yazılı açıklamada bundan sonra vatandaşların otobüs ücretini ödemesi gerektiğini ve ücretsiz seferlerin durdurulacağı bilgisi paylaşıldı. Bu sayede toplu taşıma hizmetlerinden yararlananların daha adil ödeme yapması sağlanarak kooperatiflerin ekonomik sürdürülebilirliği sağlanmaktadır. Öte yandan Gazi'nin şehit ve yakınları ile engelli nüfusun yüzde 70'ten fazlasının ücretsiz hareket etmeye devam edeceği kaydedildi.

Bu yeni düzenlemenin ise 1 Ağustos 2023 tarihinde yürürlüğe gireceği aktarıldı.

"Zorunluluktan radikal karar alındı"

Burdur Özel Halk Otobüsü Kooperatifi tarafından yapılan açıklamada ayrıca, ÖTV zammı ve artan akaryakıt fiyatlarından dolayı toplu taşımanın sürdürülebilirlik durumunu sağlamak için köklü bir karar aldığını açıkladı. Hesaplama sonucunda gerekli tutarın 20,00 TL olduğu ve aynı zamanda bu tutarın giderler ve ulaşım giderleri ile karşılandığı görüldüğü ifade edildi.