3600 Gün Primle Erken Emeklilik İmkanı: 4A, 4B ve 4C Sigortalıları için EYT’siz Yol Açılıyor!

3600 Gün Primle Erken Emeklilik İmkanı: 4A, 4B ve 4C Sigortalıları için EYT’siz Yol Açılıyor!
Türkiye'de 4A, 4B ve 4C sigorta kollarında çalışan vatandaşlar için emeklilikte yeni bir dönem başlıyor. 3600 gün prim ödeyenler için EYT’siz erken emeklilik kapısı aralanıyor.

Erken emeklilik fırsatları günümüzde herkes tarafından araştırılıyor. Çünkü, son düzenlemelerle birlikte ülkemizde emeklilik yaşı oldukça yükseldi. EYT yasası gibi yeni yasa ve düzenlemeler de 4A-4B-4C'liler tarafından merakla bekleniyor. Yeni erken emeklilik fırsatı belli oldu. Yakında düzenleme geliyor. Böylece milyonlarca kişi için emekli olma yaşı da düşecek. Üstelik erken emeklilik için 3600 gün prim yetecek. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar…

Milyonlarca 4A-4B-4C'li çalışan kısmi emeklilik düzenlemesinin hayata geçeceği tarihi merakla bekliyor. EYT’siz erken emeklilik için büyük bir fırsat olacak olan kısmi emeklilik düzenlemesi için artık sayılı günler kaldı. Peki Kısmi emeklilik kimleri kapsıyor? Kimler, kısmi emeklilik ile erken emekli olacak. Yeni erken emeklilik düzenlemesine ilişkin merak edilen tüm detaylar belli oldu.

KISMİ EMEKLİLİK ŞARTLARI NELER?

EYT yasasını kaçıranlar için yepyeni bir düzenleme geliyor. EYT’siz erken emeklilik imkanı sunacak olan kısmi emeklilik düzenlemesi şartları ve detayları merak ediliyor. Kısmi emeklilik, 10 yıl prim ödeyenlere erken emeklilik hakkı getirecek. Kısmi emeklilik ile 2 farklı şekilde emeklilik fırsatı sunulacak.

1. Kısmi Emeklilik Şartları:

8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olmak ve SSK'lı olmak.

3600 prim günü (10 yıl) ve belirli yaş sınırlarını tamamlamak.

Emekli aylığı, son olarak gerçekleşen şartlara göre belirleniyor.

2. EYT Düzenlemesi ve Tarım İşçileri:

EYT düzenlemesi kapsamında tarım işçileri, belirli şartları sağladıklarında yaşa bakılmaksızın emekli aylığı alabiliyor.

1984'te yapılan düzenleme ve sosyal güvenlik reformları, tarım işçilerine özel emeklilik hakları tanıdı.

KISMİ EMEKLİLİK NE ZAMAN ÇIKACAK?

Milyonlarca çalışanı büyük bir heyecanla beklediği, EYT’siz erken emeklilik hakkı verecek olan kısmi emeklilik düzenlemesinin çıkacağı tarih de merak ediliyor. Yeni düzenleme için artık geri sayım başladı. Maaş zamları sürecinin tamamlanması, bütçe görüşmelerinin bitmesi ile artık yeniden torba yasa maddeleri görüşülecek. Kısmi emeklilik de torba yasa ile Meclise gelen maddeler arasında yer alıyor. Ocak ya da Şubat ayında görüşülmesi beklenen kısmi emeklilik düzenlemesinin hemen çıkması ve yasalaşması bekleniyor. 4A-4B-4C'liler, kısmi emeklilik sistemi ile erken emeklilik için Resmi Gazete’de yayımlanması sonrasında başvuru yapabilecek.