TOKİ büyük projeyi başlattı! 550 bin TL'ye ev, 400 bin TL'ye arsa satacak: O iller için başvuru tarihleri açıklandı

TOKİ büyük projeyi başlattı! 550 bin TL'ye ev, 400 bin TL'ye arsa satacak: O iller için başvuru tarihleri açıklandı
TOKİ büyük bir proje başlattı. Buna göre 550 bin TL ye ev sahibi olunabilecek. Kampanyadan yararlanacak iller belli oldu.

Türkiye'de konut sahibi olmak isteyenler için TOKİ tarafından sunulan önemli bir fırsat başlıyor. TOKİ, uygun fiyatlarla konut, arsa ve işyeri satışı gerçekleştirecek. Bu projeler, sınırlı bütçeye sahip olan kişilere ev sahibi olma imkanı sunmaktadır. TOKİ'nin başlatacağı satışlar için başvurular şimdiden alınmaya başlandı. Detaylar şu şekildedir. 

toki ev

TOKİ'DEN İNANILMAZ FIRSAT

TOKİ, son dakika bir açıklama yaparak birçok ilde uygun fiyatlarla konut, arsa ve işyeri satışı gerçekleştireceğini duyurdu. Konutlar 554 bin TL'den başlayan fiyatlarla, işyerleri 225 bin TL'den başlayan fiyatlarla ve arsalar ise 402 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Toplamda 27 ilde 213 iş yeri, 28 ilde 493 arsa ve 42 ilde 182 konut satışı gerçekleştirilecek.

İş yerleri için açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilecek satışlar, 03 Ağustos 2023 Perşembe günü saat 10.30'da başlayacak. Kazanan vatandaşlar, yüzde 25 peşinat ödemesi yapacak ve kalan tutarı aylık 120 ay vadeli olarak TOKİ'ye ödeyecekler. Bankacılık hizmetleri Türkiye Halk Bankası AŞ ve T.C. Ziraat Bankası AŞ tarafından sağlanacak.

Arsa satışları ise konut, ticaret, sanayi, turizm tesis alanı, akaryakıt istasyonu, depolama alanı, sosyal kültürel tesis ve plansız nitelikte olanlar olmak üzere farklı alanlarda gerçekleştirilecek. 28 ilde toplamda 493 arsa satışı yapılacak. Detaylı liste ve fiyatlar için ilgili kaynağa başvurulabilir.

Konut satışları ise 42 ilde toplamda 182 evi kapsayacak. Satışlar 1 Ağustos 2023 Salı günü saat 10.30'da açık artırma usulüyle gerçekleştirilecek. Satın alan kişiler, yüzde 25 peşinat ödemesi yapacak ve kalan tutarı 120 ay vadeli olarak ödeyecekler.

TOKİ'nin bu satışları, bütçesi sınırlı olan vatandaşlara uygun fiyatlarla ev, arsa veya işyeri sahibi olma imkanı sunmaktadır. Başvuruların şimdiden alınmaya başlandığı belirtilmektedir. Detaylı bilgilere kamubulteni.com adresinden ulaşılabilir.

Bu projeler, konut sahibi olmak isteyenler için önemli bir fırsat sunmaktadır. İlgilenen vatandaşların başvuru sürecini takip etmeleri ve gerekli bilgileri ilgili kaynaklardan edinmeleri önemlidir.