Staj çıraklık mağdurları, ehliyet affı, Bağkur prim düzenlemesi bekleyenler dikkat! Torba Yasa'da yer alacak ilk madde belli

Staj çıraklık mağdurları, ehliyet affı, Bağkur prim düzenlemesi bekleyenler dikkat! Torba Yasa'da yer alacak ilk madde belli
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yakın zamanda Meclis'e sunulacak yeni torba yasanın ilk maddesinin haksız fahiş fiyat ve stokçuluk gibi uygulamaların cezalarını artırmaya yönelik olacağını duyurdu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yeni torba yasa tasarısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat'a göre, tasarının ilk maddesi piyasa düzenini bozan haksız fahiş fiyat uygulamaları ve stokçuluk gibi eylemlere yönelik cezaların artırılmasını öngörüyor. Bu hamle, piyasa denetimlerini güçlendirmeyi ve tüketicileri korumayı amaçlıyor.

Bakan Bolat'ın belirttiğine göre, önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulması planlanan torba yasanın içeriği hala netleştiriliyor. Bu yasanın, Bağkur prim düzenlemesi, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), taşeron ve TYP işçileri gibi bir dizi başka önemli konuyu da kapsaması bekleniyor. Toplumun çeşitli kesimlerini etkileyen bu yasa tasarısının Meclis'te nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

İşte torba yasada yer alması beklenen başlıca düzenlemeler:

  • Haksız fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarının artırılması
  • Bağkur prim düzenlemesi
  • EYT’de kademeye takılanların mağduriyetinin giderilmesi
  • Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi
  • TYP işçilerinin istihdamının devam ettirilmesi
  • Ehliyet affı

Söz konusu düzenlemelerden hangilerinin yasalaşacağı önümüzdeki günlerde netleşecek.