SSK Bağ-Kur Emekli Maaş Hesaplamaları! Zamlı Maaşlar Ne Zaman Yatırılacak?

SSK Bağ-Kur Emekli Maaş Hesaplamaları! Zamlı Maaşlar Ne Zaman Yatırılacak?
Haziran ayında enflasyon rakamları açıklandıktan sonra SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarına eklemelerin olup olmayacağını merak etmeye başladı.

Beklenen açıklamalar ise nihayet geldi. Bu anlamda emekli maaşlarının 19.77 olan enflasyon oranına ek olarak 5.23 artış ile birlikte %25 zammının olduğunu söylemek mümkün hale geldi. Zamlı maaş tutarlarının merak edilmesi ile birlikte kök maaş tutarlarının etkilenmesi de olası unsurlar arasında yer aldı. Bu anlamda SSK ve Bağ-Kur emekli maaş zammı hesaplamalarının yapılmasının önemli olduğu da belirtilenler arasında yer aldı. Emekliler arasında ise ödemelerin ne zaman yapılacağı ve zamdan etkilenip etkilenmeyeceği vurgulandı.

Emekli maaş zammı konusunda yapılan araştırmaların hızlanması ile birlikte milyonlarca emekli maaşlara zammın ilave edilip edilmeyeceği konusunda meraklarını artırdı. Bu anlamda beklenen açıklama geldi. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı tarafından alınacak olan zam oranının %25 oranında olacağı belirtilenler arasında yer aldı. Bununla birlikte Haziran ayı enflasyon rakamlarının 6 aylık enflasyon ile birlikte 19.77 olacağı belirlenmişti. Yapılacak olan ilave artış ile birlikte SSK, Bağ-kur ve emekli sandığı emeklisinin alacağı oranlara göre belirtilen rakamların alınacağı belirtildi.

6 Aylık Enflasyon Sonrasında Oran Belli Oldu!

Belirtilen rakamlara göre Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandıktan sonra emekli olacak kişilerin 6 aylık enflasyon rakamlarının belirlenmesi sağlandı . Bu anlamda 19.77 olarak açıklanan rakamlarla belirlendiği vurgulandı. Zam hesaplamaları yapıldıktan sonra emekli olacak kişilerin öncelikli olarak kök maaşlarının bilinmesi gerektiği vurgulandı. Bununla birlikte e-devlet girişlerinin yapılması sonrasında aylık 4A ve 4B bilgilerinin alınması gerektiği belirtildi. Bu anlamda sorgulama ekranında işlem yapıldıktan sonra aylık tutarın yazıldığı kısım kişilerin almış olduğu kök maaşı ifade ediyor.

Bu oranlara %25 eklemeler yapıldıktan sonra yeni zam tutarının belli olacağı da belirtilenler arasında yer aldı. Ek ödeme tutarına bakıldığı zaman ise zamlı oranının %4’ü şeklinde belirlemeler yapıldığı vurgulandı. Böylelikle de yeni zamlı maaş tutarının belirlendiği vurgulanarak ortaya çıkarıldı. Bu şekilde aylık tutar belirlenecek.