Sigorta Girişi Öne Alınacak Binlerce Vatandaşa Emeklilik Müjdesi!

Sigorta Girişi Öne Alınacak Binlerce Vatandaşa Emeklilik Müjdesi!
EYT’li vatandaşlar uzun yıllardır emekli olma hayalini kuruyordu. Yeni çıkarılan yasa tasarısıyla beraber emeklilik hakkı kazanan EYT’li vatandaşlara bir müjde de prim günü sayısının öne çekilmesi açısından geldi.

EYT kapsamına dahil olamayan ama prim günü ve sigortalılık süresinden dolayı emekli olmak isteyen 4A, 4B ve 4C kapsamında çalışanlara yönelik yeni emeklilik düzenlenmesinin yolu açıldı.

Erken emekli olma hayali kuran ve EYT kapsamında yer almayan SGK’lı 46’lı ve 50 yaşları arasındaki vatandaşlara yönelik kısmi emekli olma seçeneğinin geleceği belirtildi.

Bu yaş aralığında bulunan yaklaşık olarak 45 ayrı meslek grubu için erken emekli olma imkânına yönelik yeni düzenleme hayli merak ediliyor. Bununla beraber EYT kapsamı dışında kalan binlerce kişinin erken emekli olma hayali varlığını sürdürüyor.

Zor Meslek Gruplarına Özel Emeklilik Seçeneği!

Emeklilikte yaşa takılanlar olarak yıllardır emeklilik için mücadele veren milyonlarca kişi sonunda emekli olma hayaline kavuştu. Çıkarılan yasa tasarısı sayesinde 8 Eylül 1999 tarihinden sonra sigorta girişi bulunan vatandaşlara yaş şartı aranmadan emekli olma imkânı verildi.

6188e0b086b2450a6cf5a2b4.webp

Başvuruların halen devam ettiği EYT’de çözüm bulunmuşken; EYT dışında kalan binlerce vatandaşın da gözü kulağı yeniden düzenlemesi planlanan emeklilik şartlarında.

SSK kapsamında bulunan binlerce işçi oldukça ağır şartlar altında çalışmaya devam ediyor. Bu gruplara özel olarak sigorta girişinin yaklaşık olarak 2920 gün öne çekilmesi ve bu sayede erken yaşta emekli olması gibi düzenlemelerin varlığı söz konusudur.

46 ile 50 yaş aralığında bulunan ve bu özel şartları taşıyan işçiler için de erken emekli olmanın yolu böylece açılmış oldu.

EYT Dışında Kalanlara Yönelik Erken Emeklilik!

Zorlu bir iş hayatı bulunan birçok meslek grubunda yer alan işçiler de erken emeklilik kapsamına alınmak istiyor. Bununla beraber prim gün sayılarında önemli bir öne çekme ve 46 ile 50 yaş aralığında emekli olma imkânının seçenekleri bu gruplarda bulunan işçiler tarafından dikkatle takip ediliyor.

Meslek hayatında hayli zor şartlar altında çalışan yaklaşık 45 meslek grubu erken emekli olma için gereken tasarının hazırlanmasını bekliyor.