Özgür Erdursun'dan Emekli Maaşlarına İlişkin Önemli Açıklama: Temmuz Ayında Emekliler Ne Kadar Maaş Alacak?

Özgür Erdursun'dan Emekli Maaşlarına İlişkin Önemli Açıklama: Temmuz Ayında Emekliler Ne Kadar Maaş Alacak?
SGK uzmanı Özgür Erdursun'un maaş zamlarına ilişkin açıklaması gündeme bomba gibi düşerken, asgari ücrete yapılacak zam konusundaki belirsizlik endişe yaratıyor. Erdursun'un 2024 için asgari ücret, emekli maaşı ve memur maaşı zamlarına yönelik verdiği oranlar merakla bekleniyor. Erdursun'un asgari ücrete yapılacak zam oranını yüzde 0 olarak açıklaması, asgari ücretle geçinenleri endişelendiriyor.

SGK uzmanı Özgür Erdursun’un maaş zamlarına dair yaptığı açıklama gündemi sarsarken, asgari ücrete yapılacak zamın olmaması milyonlarca kişiyi endişelendiriyor. Erdursun’un 2024 için asgari ücret, emekli maaşı ve memur maaşı zamlarına ilişkin verdiği oranlar ise dikkatle takip ediliyor.

Erdursun’un asgari ücrete yapılacak zamı yüzde 0 olarak vermesi, asgari ücretli çalışanları tedirgin ediyor. Ancak Erdursun, asgari ücretin artmaması durumunda diğer artışların da mümkün olamayacağını vurguluyor.

SGK ve Bağ-Kur Emeklilerine Yüzde 25, Memur ve Memur Emeklilerine Yüzde 20 Zam!

Erdursun’un açıklamasına göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 25 zam yapılacak. Memur ve memur emeklisi maaşlarına ise yüzde 20 oranında bir zam gelecek.

Asgari ücrete son olarak 1 Ocak 2024’te zam yapılmış ve milyonlarca asgari ücretlinin maaşı 11 bin 400 liradan 17 bin 2 liraya çıkarılmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimler öncesinde ikinci bir zam yapılacağına dair açıklaması işçi kesimini olumsuz etkilemişti.