Öğrencilerin Gözü Kulağı Bu Haberde

Öğrencilerin Gözü Kulağı Bu Haberde
Öğrenciler de ekonomik koşullardan doğal olarak etkilenen grupta yer almaya devam ediyor.

Eğitim basamağının her alanında farklı ihtiyaçları bulunan öğrencilerin özellikle üniversite çağında akıllı telefon, laptop ve tablet gibi teknolojik cihazlara daha fazla ihtiyacı olduğu bilinen bir gerçektir. 2023 seçiminin en önemli vaatleri arasında yer alan öğrencilere yönelik vergisiz akıllı telefon satın alma seçeneğinin ne zaman yürürlüğe gireceği merak ediliyor.

Ak partinin seçim vaatleri arasında yer alan öğrencilere ÖTV’siz telefon satın alma imkânının ne zaman başlayacağı öğrenciler tarafından dikkatle takip ediliyor. Cep telefonları ve bilgisayar gibi teknolojik cihazların artan dolar kuru ve enflasyon oranlarından dolayı fiyatları da geçen seneye göre oldukça arttı. Bu yüzden üniversite eğitimi alan birçok öğrenci teknolojik ihtiyaçlarını ertelemek durumunda kaldığını ifade etmişti.

Vergisiz Telefon Satışı Ne Zaman Geliyor?

Üniversite eğitimi alan 18 ile 26 yaş aralığındaki gençlere yönelik olarak sunulması planlanan vergisiz telefon, laptop ve bilgisayar satın almanın ne zaman başlayacağı binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Bir sefer olmak şartıyla ÖTV yani özel tüketim vergisinin alınmayacağı elektronik cihazlarda ki bu sistemin iktidar tarafından ne zaman imkân olarak tanınacağı ile ilgili haberler seçim sonrası en çok araştırılan konular arasındadır.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Erdoğan tarafından bizzar ilan edilen öğrencilere vergisiz telefon ve 10 GB hediye internet ile ilgili kesin kararın ve ne zaman satışların başlayacağı gibi konularla ilgili detaylı açıklamalar bekleniyor. Ak partinin seçim vaatleri arasında yer alan bir sefere mahsus ÖTV’siz telefon satışında ki merak edilenlerde oldukça fazladır.

Cep Telefonlarından Alınan Vergi Oranları Merak Ediliyor

Cep telefonu ve bilgisayar gibi teknolojik cihazların satışında bazı ek vergilerin fiyatların üzerine eklenmesi uzun zamandır yapılan bir uygulamadır. Vergi adı altında alınan bu ücretlerin oranları da birçok vatandaş tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda Kültür Bakanlığı’nın kendi bünyesine yüzde 1 oranında vergi, TRT’nin Bandrol ücreti adı altında yüzde 12 oranında vergi, yüzde 18 KDV ve telefonun marka ve modeline göre şekillenen ÖTV olarak 4 farklı alanda verginin alınması sistemi işliyor.