Meteoroloji o bölge için alarm verdi! 4 günlük felaket geliyor: Yanmak ne kelime, kavrulacağız!

Meteoroloji o bölge için alarm verdi! 4 günlük felaket geliyor: Yanmak ne kelime, kavrulacağız!
MGM tarafından kavurucu sıcakların geleceğine dair açıklama geldi. Uzman isimler o saatlere dikkat çekerken çöl sıcaklarının etkisinin başladığı belirtildi. Korkutan açıklama gelirken 4 gün için önlemler alındı. İşte illere göre sıcaklık ve son durum haberimizde.

Çöl sıcaklarının devamından yağış müjdesi verildi. Ülkemizin kuzeydoğu bölgelerinde parçalı ve yer yer bulutlu hava durumu etkili olurken Trabzon, Rize, Van ve Hakkari'nin doğu kesimlerinde ise yerel olarak gök gürültüsü etkisini sürdürecek. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yarından sonra sıcaklıkların 4-5 derece artacağının bilgisini verdi.

Marmara Denizi için tehlike çanları çalarken sıcaklıkların mevsim normallerinin dışına çıkması korkuttu. Marmara Denizi'nin nabzını tutar Prof. Dr. Mustafa Sari yüzeydeki deniz suyunun sıcaklığının 20 ve 10 metre derinde ise 22 derece olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Orhan Şen, barı bölgelerinde sıcak hava devamlılığını sürdürürken yağışların olmadığı belirtildi. İstanbul'da hafta sonu dahil olmak üzere 4-5 derece hava sıcaklıkları artış gösterecek. Pazar, Pazartesi ve Salı günü sıcaklıklar İstanbul'da 30-31 derece olarak yer alacak.

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN 5 GRUBA UYARI

-Kronik hastalığı olanlar

- 65 ve üstü yaştakiler

- Dört yaşından küçük çocuklar

- Obeziteden etkilenenler

- Hamilelik durumu olanlar

HAVALARDAKİ SON DURUM

MGM tarafından yayınlanan son rapora göre hava sıcaklıkları yurt genelinde kuzey ve doğu bölgelerde mevsim normalleri devam ederken en fazla 2-4 derece artış bekleniyor. Kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esintiler bekleniyor.

o bölgeler dikkat

MARMARA

EDİRNE °C, 37°C

İSTANBUL °C, 31°C

KIRKLARELİ °C, 33°C

KOCAELİ °C, 31°C

EGE

A.KARAHİSAR °C, 31°C

DENİZLİ °C, 39°C

İZMİR °C, 37°C

MANİSA °C, 38°C

AKDENİZ

ADANA °C, 38°C

ANTALYA °C, 41°C

HATAY °C, 35°C

MERSİN °C, 33°C

İÇ ANADOLU

ANKARA °C, 32°C

ÇANKIRI °C, 33°C

ESKİŞEHİR °C, 31°

KONYA °C, 31°C

BATI KARADENİZ

Bolu 29°C

Düzce 30°C

Kastamonu 29°C

Zonguldak 25°C

DOĞU ANADOLU

Erzurum 24°C

Kars 23°C

Malatya 32°C

Van 25°C

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Diyarbakır 38°C

Gaziantep 37°C

Siirt 38°C

Şanlıurfa 39°C

SICAKLARDAN NASIL KORUNUR?

Uzmanların yaptığı uyarılar arasında özellikle açık ve bol elbiselerin giyilmesi gerektiği öneriliyor. Şapka olmadan dışarı çıkmayı uygun bulmayan uzmanlar özellikle 11.00 - 14.00 saatleri arasında dışarıda olmamak gerektiğine vurgu yapıyor. Kronik hasta, yaşlılar, gebeler ve bebeklerin dışarı çıkmaması gerektiği belirtildi.