Merkez Bankası'nın Faiz Artışından Sonra Kart Faizlerinde Yükseliş Bekleniyor!

Merkez Bankası'nın Faiz Artışından Sonra Kart Faizlerinde Yükseliş Bekleniyor!
Merkez Bankası'nın yapacağı faiz artışı sonrasında bu artışın boyutuna göre kredi kartı faizleri %2'yi hatta daha da artarak %3'ü görebilir.

Kredi kartları faiz miktarlarında Yükseliş beklentileri arasında yer alıyor. Merkez Bankası'nın 22 Haziran’da gerçekleştireceği toplantısında faiz artırımına gidilmesine kesin gözüyle bakılırken gerçekleştirilecek olan artışın miktarına göre kredi kartı faizleri %2'yi hatta daha da fazla olacak şekilde %3'ü görebilir.

Yapılan ankete göre Merkez Bankası piyasa beklentileri gibi politika faizleri %8,50'den % 17,50'ye çıkarırsa kredi kartı işlemlerinde yapılacak olan azami akdi faiz miktarı da %1,36'dan 100'e 2, 15'e kadar çıkartılabilir. Yapılan hesaplamalara göre kredi kartı faiz miktarı politika faizinin %20'ye ulaştığı bir durumda yüze 2,36'ya %30'da ise%3,26'ya çıkacak.

Kredi Kartlarındaki Faiz Artışları Ağustos Ayına Sarkabilir

Her ayın sonunda 5. iş günündeki sonraki ayın kredi kartı faiz miktarları açıklanıyor. Uzmanlardan gelen tahminlere göre bu ay Bayram sebebi ile faiz artırımı yapılsa bile bu artırım kredi kartı faizlerine yansımasının ağustos ayına kadar sarkabileceği tahminler arasında yer alıyor. Gerçekleştirilen ankete katılan ekonomistlerin tamamı Perşembe günü Merkez Bankası'ndan faiz artırımı yapılması doğrultusunda. Ekonomistlerin belirtmiş olduğu polita faiz tahmini %12 ile %30 arasında değişti. Tahmin edilen ise Faizin 10.075 baz puan artırımı yapılarak %19,25'e çekileceği yönünde.

Kredi Kartı İşlemlerine Faiz Yansıması Olacak Mı?

Merkez Bankası'nın gerçekleştireceği faiz artışının oranına göre kredi kartı faizlerini de artış bekleniyor. Tüm gözler Merkez Bankası'na çevrildi. 22 Haziranda yapılacak olan toplantı sonrasında faiz artışının ne kadar olacağı belli olacak. Bu toplantı sonrasında kredi kartları faiz miktarlarında yükseliş bekleniyor. Haziran ayında gerçekleştirilecek olan toplantıda faiz artırımına gitmesine kesin olarak bakılırken gerçekleştirilecek olan artışın oranına göre kredi kartı faizlerinde de%2'yi hatta yüzde 3 gibi bir artış görülebilir.

Yapılan anketler sonrasında politika faizi % 8,50'den %17,50'ye yükseliş gerçekleşirse kredi kartı işlemlerine yapılacak olan azami akdi faiz miktarı da%1,36'dan %2,15'e kadar çıkabileceği tahminleri arasında yer alıyor. Yapılacak olan toplantıda Merkez Bankası'ndan faiz artırımı bekleniyor. Tüm gözler Merkez Bankası'na çevrildi.